Ομιλία με θέμα «Η ανθοθεραπεία στην σύγχρονη εποχή» στην Βέροια

Ομιλία με θέμα Η ανθοθεραπεία στην σύγχρονη εποχή» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στις 6μμ, στο καφέ Εκτός Χάρτη – Papatzikou art gallery, στην Βέροια.

Ομιλήτρια η Βασιλική Γκίκα.

Στην σημερινή κοινωνία όπου το άγχος και η πίεση είναι πλέον η καθημερινότητα, ο άνθρωπος στρέφεται σε εναλλακτικές και φυσικές θεραπείες προκειμένου να διατηρήσει τις ψυχονοητικές και σωματικές του ισορροπίες.
Η ανθοθεραπεία προτείνει ιάματα τα οποία βοηθούν να ισορροπήσουν θέματα άγχους, αϋπνίας, κρίσεων πανικού, μνήμης, κ.ά.
Πώς γίνεται αντιληπτή η πραγματικότητα, οι ανθρώπινες σχέσεις, η δέσμευση, οι ευθύνες, η συνέπεια, η κρίση, το άγχος, τα λάθη, το αδιέξοδο, η ρουτίνα, η προοπτική, η υγεία; λέξεις ασύνδετες σε ένα χάος που " καλούμε" ζωή και που βγήκαμε στον στίβο της νομίζοντας πως έχουμε εφόδια.
Ο αέρας γεμίζει με χρώματα κι αρώματα, ένα ρίγος μας διαπερνά και με ένα ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων βλέπουμε την ζωή να περνά γρήγορα σαν ταινία από μπροστά μας, απλώνουμε τα χέρια μας να την αδράξουμε, μα αυτή, σαν το νερό που κρατάμε στις χούφτες μας, δεν κρατιέται και χάνεται...
Πώς να ζήσω στο εδώ και τώρα;
Πώς να ισορροπήσω όταν περπατώ σε τεντωμένο σχοινί;
Πώς να επικοινωνήσω με τον άνθρωπο μου όταν τον βιώνω απώντα;
Πώς να βάλω τέλος στην κριτική από το συγγενικό μου περιβάλλον;
Πώς μπαίνουν όρια;
Είναι μερικά από τα ερωτήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο...
Στην ομιλία θα αναπτύξουμε πώς τα ανθοϊάματα σε βοηθάνε να δρας εκτός κουτιού, μεγαλώνοντας την πίτα...

Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.
Για συναντήσεις επικοινωνήστε με: 6988386712 (Γκίκα Βασιλική)
Βασιλική Γκίκα: σπουδές στην πολιτική επιστήμη, πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Σπούδασε ανθοϊάματα στο NHS με την Μαρίνα Αγγελή. Σπουδάζει στο HND Mediterranean College.Διδασκαλία γιόγκα και διαλογισμού, στην Ιταλία και την Ελλάδα. Διδασκαλία Αγγελικού ρέικι. Σπουδές στον θεραπευτικό τροχό.

Είσοδος: 5€ με κρασί