Περιεδρικό συρίγγιο και αιμορροΐδες - Αναγνωρίστε τα συμπτώματα!

Μερικές νόσοι αφορούν περιοχές στο σώμα, για τις οποίες το άτομο αισθάνεται άβολα να συζητήσει με αποτέλεσμα να φθάνει αργά στον γιατρό, όταν το πρόβλημα θα έχει εξαπλωθεί και τα συμπτώματα θα είναι πιο βαριά.

Δύο από αυτές τις ασθένειες αφορούν τον πρωκτό και είναι οι αιμορροΐδες και το περιεδρικό συρίγγιο.

Περιεδρικό συρίγγιο

Εμφανίζεται στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό και το αίτιο της εμφάνισής του είναι κάποια φλεγμονή στην περιοχή που αποφράσσει τον εκφορητικό πόρο των αδένων της περιοχής.

Το απόστημα αυτό παρουσιάζει πόνο, ερυθρότητα και διόγκωση στο δέρμα του πρωκτού. Αν το απόστημα σπάσει η φλεγμονή θα περιοριστεί αυτόματα, παρόλα αυτά δεν παύει να επικοινωνεί με το έντερο.

Θεραπεία

Τα στάδια της θεραπείας αφορούν κυρίως την καταστροφή του στομίου του συριγγίου και την εκτομή του συριγγώδους πόρου με όσο το δυνατόν μικρή τομή στην περιοχή του σφιγκτήρα.

Η καλύτερη μορφή θεραπείας είναι η ενδοσκοπική και τα πλεονεκτήματά της είναι η αναίμακτη και ανώδυνη φύση της. Ο ασθενής δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί και επιστρέφει στην εργασία του άμεσα, χωρίς να λάβει παυσίπονη αγωγή.

Αιμορροΐδες

Όλοι έχουν αιμορροΐδες στην περιοχή του πρωκτού, αποτελώντας ένα φυσιολογικό στοιχείο της περιοχής αυτής. Είναι αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν αίμα στην περιοχή του πρωκτού, δρώντας προστατευτικά σε κάθε αφόδευση στην περιοχή του σφιγκτήρα. Επιπλέον οι αιμορροΐδες μπορούν να συγκρατήσουν τα κόπρανα συμβάλλοντας και στην σύγκλειση του πρωκτού.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν οι αιμορροΐδες φουσκώνουν και οι ιστοί που είναι υπεύθυνοι για αυτές χαλαρώσουν. Κάπως έτσι ξεκινάει η αιμορροϊδοπάθεια.

Τα κύρια αίτια για αυτή την κατάσταση είναι η χρόνια δυσκοιλιότητα, η εγκυμοσύνη και η λάθος διατροφή.

Συμπτώματα

  • Πόνος γύρω από την περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου
  • Αιμορραγία
  • Ερεθισμός την περιοχή
  • Παρουσία βλέννας
  • Φαγούρα
  • Αίσθημα ατελούς αφόδευσης

Κλείστε ραντεβού στο 210-6106655 και ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του ιατρού πατώντας εδώ.