Εκπαιδευτική ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Βέροιας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

 

Την Πέμπτη 7 Μαΐου, ο αντιπρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Βέροιας και δάσκαλος πληροφορικής του σχολείου, κ. Λεωνίδας Τσιαμήτρος, μίλησε στην περιβαλλοντική ομάδα της Γ΄τάξης, που ασχολείται φέτος με το μαγικό κόσμο των μελισσών, για τη μελισσοκομία και τη δουλειά του μελισσοκόμου.

“Ο κ. Τσαμήτρος τόνισε στους μικρούς μας μαθητές ότι οι μέλισσες, παρόλο που είναι έντομα, νιώθουν την αγάπη του μελισσοκόμου προς αυτές και τότε μόνο μπορούν να συνεργαστούν μαζί του και να προσφέρουν τα εκπληκτικά  προϊόντα τους. Μας έφερε μια γυάλινη κυψέλη, όπου οι μαθητές μπορούσαν να παρατηρήσουν από κοντά και με ασφάλεια τις μέλισσες, μας έδειξε όλα τα σύνεργα του μελισσοκόμου,  μας εξήγησε τη χρήση τους και τέλος μας πρόσφερε, μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, μικρά βαζάκια με μέλι και ένα ενδιαφέρον, ενημερωτικό φυλλάδιο με εκπληκτικές φωτογραφίες από την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.

Αφού τον ευχαριστήσαμε πολύ για τα όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπε, βγήκαμε όλοι μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.