Εγκαινιάστηκε φωτογραφική έκθεση από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας και την ομάδα "Αντίθεσις"

 

Τη Δευτέρα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας, «Αντίθεσις» εγκαινίασαν τη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: ''Μνήμης αποτύπωση: πλάθοντας μορφές με ένα κλικ''.

Τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας παρουσιάζονται με τον φακό της Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας ''Αντίθεσις" σε πενήντα έργα, εγκαινιάζοντας τη συνάντηση της αρχαίας και σύγχρονης καλλιτεχνικής ματιάς στον ορίζοντα της κοινής μνήμης θεών, ηρώων και ανθρώπων.

Ο Γιάννης Γραικός, αρχαιολόγος με καθήκοντα επιμελητού αρχαιοτήτων, χαιρέτησε την εκδήλωση και μετέφερε τους χαιρετισμούς της Αρχαιολόγου, Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κας Αγγελικής Κοτταρίδη, καθώς απουσίαζε σε ταξίδι στην Ανατολή.

Ο κος Γραικός ευχαρίστησε την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, την Πρόεδρο της Φωτογραφικής Ομάδας κα Ορφανίδου και τους χορηγούς της εκδήλωσης για την υποστήριξη τους.

Έπειτα χαιρέτησε η κα Ορφανίδου, η οποία ευχαρίστησε το Αρχαιολογικό Μουσείο που έδωσε την δυνατότητα στην Φωτογραφική Ομάδα να παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό έργο, την ΚΕΠΑ και τους χορηγούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σοφιανίδης και Βασίλης Λυκοστράτης και πλήθος κόσμου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σεφαραδίτικα τραγούδια και μπλουζ που ερμήνευσε η πολυφωνική χορωδία ''Ηχώ Βερόης''.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο, συμμετέχουν οι:

Γαλιάτσος Γιάννης
Γιαννέκας Γιάννης
Γκιορτζής Δημήτρης
Καραμήτρος Γιάννης
Μάντζου Άννα
Ορφανίδου Μαρίνα
Παπαϊωάννου Γιάννης
Παπακώτας  Κώστας
Πρόιος Κώστας
Σεβαστίδου Νατάσα
Στεφανόπουλος Αντώνης
Φενερίδου Σταυρούλα
Φιδάνη Άννα-Μαρία
Φρη Ράιντερ 

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βεροίας και την ευγενική υποστήριξη των ''Φάρμα Κουτσιώφτη'', ''Ασφάλειες Μαργαριτόπουλος'', ''Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο'', ''Vero Shoes'', ''Oπτικά Αβραμίδης'' και ''Τσικίνας Διανομή Ποτών''.

{globalflash.gallery 37}