Η Μαρία Πατάκια θα παρουσιάσει στην Βέροια τη νέα της ποιητική συλλογή

Η Ποιήτρια Μαρία Πατάκια στην Βέροια την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 20.00 στο Εκκοκιστήριο Ιδεών για την παρουσίαση της νέας της ποιητικής συλλογής.

Αν έχετε καιρό να συγκινηθείτε, ελάτε στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 20.00 που η Μαρία Πατακιά θα «κουβαλήσει» τα ποιήματά της….
Κλέβω στο ζύγι…
στα κρυφά, με ζαβολιά.
Προσθέτω λέξεις…
Με βαρύνει η σιωπή
στο καθημερινό ζύγι…

Η Μαρία Πατακιά, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες κάνει ποιητικές «υπερωρίες» και πληρώνεται από τον ουρανό.

Τί ωραίο πράγμα είναι να πηγαίνει κανείς κάθε μέρα βόλτα την ψυχή του, να γιατρεύει τις λέξεις και να τις μοιράζει σαν ερωτικά ραβασάκια στο κοινό.

Είναι βαθιά και ευαίσθητη και χαριτωμένη η Πατακιά κι όσοι θάρθετε στη βραδιά που θα παρουσιαστούν τα ποιήματά της, θα «μεταλάβετε» και θα αισθανθείτε την γοητεία της ποίησης που κάθεται στα θρανία μαζί μας για να αναστατώσει δημιουργικά τη δύσκολη καθημερινότητα.

Η διακεκριμένη και βραβευμένη μεταφράστρια Ιωάννα Αβραμίδου θα κάνει μια εισαγωγή στο έργο της Πατακιά
και ο Ποιητικός Πυρήνας της Βέροιας ένας πυρήνας αντίστασης στο σκέπασμα της ψυχής, θα προλογίσει με τους Καρασάββα και Καπετανάκη την ποιήτρια.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου η ποιήτρια, η μεταφράστρια και ο ποιητικός πυρήνας, θα τεντώσουν τις λέξεις, μέχρι να εμφανιστεί το βαθύτερο νόημά τους.