Με τους κορυφαίους αθλητές στον αγώνα ρίψεων "Κώστας Σπανίδης" η Σοφία Υφαντίδου

Στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν αύριο κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες, προκειμένου να συμμετάσχουν στον αγώνα ρίψεων "Κώστας Σπανίδης".

Για άλλη μία χρονιά διοργανωτές και συμμετέχοντες θα τιμήσουν έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους που πέρασαν από τον ελληνικό στίβο, τον Κώστα Σπανίδη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2010 και έχοντας νωρίτερα προσφέρει όχι μόνο από τη θέση του προπονητή, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε, αλλά και από αυτή εθνικού προπονητή, πόστο το οποίο κατείχε από το 2004 κι έπειτα, με διακοπή ενός έτους.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης θα πάρει μέρος στη σφυροβολία, με στόχο μια βολή πάνω από τα 75,00 μ., που θα του δώσει το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Στο ίδιο αγώνισμα ο Νίκος Γαβριηλίδης θα επιδιώξει να βελτιώσει το 72,11 μ., που είναι το ατομικό του ρεκόρ. Στη σφαιροβολία ο Κυριάκος Ζώτος ψάχνει βολές κοντά στο 19,50 μ., που είναι το ρεκόρ του, ενώ στη δισκοβολία, ο Γιώργος Τρέμος έχει την ευκαιρία να πετύχει για πρώτη φορά φέτος βολές πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Το όριο για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν θα κυνηγήσουν δύο ακόμη αθλήτριες. Στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστούλου χρειάζεται μια επίδοση πάνω από τα 59,50 μ., βολή πολύ κοντά στο φετινό της 59,42 μέτρα.
Στον ακοντισμό η Σοφία Υφαντίου έχει κάνει φέτος 57,50 μ. και αύριο κυνηγά τα 60 μ., που θα τη στείλουν στο Βερολίνο. Στον ακοντισμό μετέχουν ακόμη οι νεαρότερες Κόκκαλη, Αραμπατζή και Μανιού.

Όρια συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις κυνηγούν και αθλητές και αθλήτριες των μικρότερων κατηγοριών. Ανάμεσα σε αυτούς ο Ιάσωνας Μαχαίρας στη σφαιροβολία, ο οποίος έχει 18,66 μ. και χρειάζεται 18,70 μέτρα. Στον ακοντισμό, ο Δημήτρης Τσίτσος έχει ήδη κλείσει θέση στην ομάδα για το Τάμπερε και θα επιδιώξει να βελτιώσει το 72,47 μ., ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Κώστα Ζάλτο στη σφυροβολία. Στο ίδιο αγώνισμα το όριο των 70,00 μ. κυνηγάει ο Μανώλης Καμτσικλής. Στη σφυροβολία Παίδων ο Θοδωρής Ζιώγας (68,89 μ.) και ο Ορέστης Ντουσάκης(68,88 μ.) είναι κοντά στο όριο (69,00 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ. Το ίδιο ισχύει στο αντίστοιχο αγώνισμα κορασίδων για τις Μαρια Τοπούζου και Παναγιώτα Φρίγγη, που χρειάζονται βολή πάνω από τα 62,00 μέτρα.