Προκηρύχθηκε ο 1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος "Μνήμης και Θυσίας" στην Παναγία Σουμελά

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «H ΚΑΛΛΙΘΕΑ» σε συνεργασία με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 1ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «ΜΝΗΜΗΣ & ΘΥΣΙΑΣ» 13χλμ. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Παράλληλα με τον Αγώνα διεξάγονται αγώνες δρόμου 1χλμ για παιδιά δημοτικών και 2χλμ για παιδιά γυμνασίων και λυκείων.

ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 13ΧΛΜ - ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ 2018

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η πλατεία και ο χώρος στάθμευσης της Ιεράς Μονής Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο. Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, διασχίζοντας το χωριό Καστανιά, ανεβαίνοντας και φτάνοντας μέχρι την κορυφογραμμή (ανεμογεννήτριες), περνώντας μέσα από δασική έκταση πλησίον της μονής. Τα υψομετρικά της διαδρομής ανέρχονται σε περίπου 650 μ. και το μέγιστο υψόμετρο στα 1.480 μ.

Η διαδρομή έχει ως εξής: Πλατεία Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά – χωριό Καστανιά – έξοδος προς Προφήτη Ηλία (ΓΡΑ ΓΡΟΥ) – Σαρακατσανέϊκα – κορυφογραμμή (ανεμογεννήτριες) – Σκυλόβρυση – Σαρακατσανέϊκα – Πλατεία Ι.Μ. Παναγία Σουμελά.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 π.μ. Οι συμμετέχοντες καλό είναι να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στην αφετηρία στην Πλατεία της Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά. Χώρος στάθμευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων των δρομέων και των συνοδών τους καθώς και των λεωφορείων ορίζεται ο δρόμος πρόσβασης προς τη Μονή από την πλευρά της Κοζάνης.

Τρόπος Εγγραφής:

• Μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου (www.maskalithea.gr) στο σχετικό link εγγραφής

• Καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό στην τράπεζα

Ο κάθε αθλητής καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ. Οι αθλητές θα προκαταβάλλουν το ποσό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στον σύλλογο: 5242-082946-553 & IBAN GR 760172 2420 0052 4208 2946 553 εμφανίζεται ο δικαιούχος: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «η ΚΑΛΛΙΘΕΑ». Η καταβολή μπορεί να γίνει είτε με κατάθεση μετρητών είτε ηλεκτρονικά αναγράφοντας υποχρεωτικά το όνομα του δρομέα που αφορά η εγγραφή

• Η ενημέρωση από τη διοργάνωση για την κατάθεση γίνεται με την αποστολή απαντητικού e-mail και τα ονόματα των αθλητών που κατοχυρώνουν θέση έπειτα από το σχετικό έλεγχο θα ανεβούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 11/05/2018.
Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας παραστατικό της κατάθεσης κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Άνδρες:
18-34
35-49
49+

Γυναίκες:
18-34
35-49
49+

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες).

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί ξεχωριστό μετάλλιο.

Επίσης, κατά την παραλαβή των αριθμών, ο κάθε αθλητής θα παραλάβει σακούλα με νερό, φρούτο, κρουασάν, ποντιακά εδέσματα και αθλητικό αξεσουάρ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια του αγώνα. Τα αποτελέσματα και φωτογραφίες των αθλητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, καθώς και σε δρομικά sites.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχουν γιατροί (ορθοπεδικός – παθολόγος) και φαρμακοποιός που θα παρακολουθούν την εξέλιξή του.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι εγκατεστημένοι στο 6ο και 10ο χλμ.
6ο χλμ Νερά - ισοτονικά
10ο χλμ Νερά
Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, φρούτα και ισοτονικά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών.
Το ονόματα των δρομέων μετά την οικονομική τακτοποίηση, θα αναρτηθούν την Παρασκευή 11/05/2018 στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Κυριακή 07 Μαΐου 2018 και ώρα 24:00. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων.

Χρονικό όριο του Αγώνα είναι οι 3 ώρες. Πέραν του χρονικού ορίου των 3 ωρών, ο κάθε δρομέας θα τρέχει με δική του ευθύνη.

Για την εγγραφή στoν αγώνα των 13χλμ πατήστε εδώ:

Εγγραφή αθλητών στο παρακάτω link:

http://www.maskalithea.gr/deltia-typou-anakoinoseis/dilosi-symmetoxis

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ

Κατά την δημοσίευση των ονομάτων λίγες μέρες πριν τον αγώνα, θα υπάρχει ένας αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε κάθε αθλητή. Αλφαβητικά με βάση το επίθετό σας θα ζητάτε από τη γραμματεία της διοργάνωσης τον αριθμό σας. Ταυτόχρονα με τον αριθμό συμμετοχής θα λαμβάνετε και την σακούλα του αθλητή.

Προσοχή: Η σακούλα θα δίνεται σε κάθε περίπτωση πριν τον αγώνα.

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις της διοργάνωσης και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα διαμονής στους ξενώνες της Μονής, έναντι μικρού συμβολικού ποσού, για όποιον από τους αθλητές και τους συνοδούς θελήσει να συνδυάσει τη συμμετοχή του στον αγώνα με τουρισμό φυσιολατρικού και θρησκευτικού χαρακτήρα.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1.000 και 2.000 ΜΕΤΡΩΝ- ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑIΟΥ 2018

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η Πλατεία της Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια κατά τον τερματισμό τους.

Αγώνας 1.000 μέτρων παιδιών δημοτικού με ώρα έναρξης 11:15

Αγώνας 2.000 μέτρων μαθητών γυμνασίου και λυκείου με ώρα έναρξης 11:30

Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν υφίσταται οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο η υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα. Η σχετική δήλωση παραλαμβάνεται από τη γραμματεία τη μέρα του αγώνα.

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους:

Τοπαλίδη Κωνσταντίνο: 6973 556257
Ορφανίδη Στέφανο: 6945 584209
Μουρατίδη Γεώργιο: 6974 938707
Καραγιάννη Γιάννη: 6972 240184
Ιασωνίδη Βλαδίμηρο: 6977 481446