Θετική η πρώτη εμφάνιση της ...ακοντίστριας Σοφίας Υφαντίδου

Η Σοφία Υφαντίδου είχε σήμερα την ευκαιρία να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια, στη διάρκεια του Χειμερινού Κυπέλλου ρίψεων, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωταθλήτρια μας "άνοιξε" τη σεζόν στον ακοντισμό με 55.24 μέτρα και έδειξε σε καλή κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσει άμεσα επιδόσεις κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (59,23 μ.). Η Υφαντίδου φέτος δεν θα πάρει μέρος σε αγώνες συνθέτων, καθώς μετά από αρκετά χρόνια επέλεξε να κάνει ακοντισμό, αγώνισμα στο οποίο έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως έχει περιθώρια για καλές επιδόσεις.

"Είμαι ικανοποιημένη από τον πρώτο μου αγώνα, παρά το γεγονός ότι έκανα κάποια τεχνικά λάθη. Αισθανόμουν μια μικρή ατονία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπαίνω σωστά στην βολή, ενώ βιαζόμουν περισσότερο απ΄ότι έπρεπε. Μια αντίστοιχη βολή σαν τη σημερινή δίχως λάθη θα μπορούσε να ήταν ένα με ενάμιση μέτρο μεγαλύτερη", είπε η Υφαντίδου που αναφέρθηκε και σε ένα πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί. "Χρειάστηκε να αλλάξω την διατροφή μου το τελευταίο διάστημα, καθώς είχα δύο σοβαρά περιστατικά με αλλεργίες. Εχω κάνει κάποιες εξετάσεις και περιμένω αποτελέσματα, ωστόσο ο γιατρός είδε μου έχει βγάλει αρκετές τροφές από την διατροφή μου και ίσως ήταν και αυτός ένας λόγους που αισθανόμουν ατονία", είπε και σχολίασε για την πορεία της προετοιμασίας: "Εχουμε κάνει κάποιες αλλαγές στην τεχνική τις οποίες δεν έχω αφομοιώσει ακόμη, ωστόσο θεωρώ ότι θα με βοηθήσουν αρκετά. Οι δυνατοί αγώνες θα ξεκινήσουν τον Μάιο και εκεί θα φανεί πως εξελίσσεται η προετοιμασία μου. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως είμαι σε θέση να κυνηγήσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα".

Την δεύτερη θέση στον ακοντισμό στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων πήρε η Αθανασία Κόκκαλη με 50,54 μ., που έδειξε πως φέτος μπορεί να επιστρέψει σε καλές επιδόσεις.