2ος Πολυνίκης σύλλογος ο Πήγασος Ημαθίας

pegasus naousa2015-2

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό κολυμβητήριο της Νάουσας οι 3οι αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών κολύμβησης «ΝΑΟΥΣΑ», με την συμμετοχή 600 αθλητών και αθλητριών από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Στους συγκεκριμένους αγώνες ο Πήγασος Ημαθίας συμμετείχε με 23 αθλητές και αθλήτριες και κατάφερε να αναδειχθεί 2ος πολυνίκης σύλλογος με βάση την επίσημη βαθμολογία των αγώνων. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά αυτής της διάκρισης, αφού πραγματοποιήθηκε στην προπονητική έδρα της ομάδας το δημοτικό κολυμβητήριο Νάουσας. Η επίσημη βαθμολόγηση στηρίζεται στις πρώτες θέσεις – χωρίς να υπολογίζονται ταυτόχρονες αφίξεις στην πρώτη θέση – και είναι ο μοναδικός επίσημος τρόπος βαθμολόγησης.

Ο λόγος ύπαρξης της βαθμολογίας είναι για να δίνει μια εικόνα της κατάστασης των ομάδων, ώστε να προετοιμάζονται για τις αγωνιστικές κατηγορίες. Για τον Πήγασο Ημαθίας αυτές οι διακρίσεις είναι απλά μια επιπλέον επιβράβευση και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση βασικό στόχο της συμμετοχής στους αγώνες των προαγωνιστικών κατηγοριών. Βασικός στόχος της συμμετοχής σε αυτές τις κατηγορίες είναι η απόκτηση εμπειριών αγώνων, η σύσφιξη σχέσεων των αθλητών με αθλητές άλλων ομάδων, η κοινωνικοποίησή τους και η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησής και της αυτοπεποίθησής τους. Εργαλεία που θα τους είναι χρήσιμα στην ζωή τους, όποια επαγγελματική σταδιοδρομία και αν επιλέξουν.

Στον αγωνιστικό τομέα οι 23 αθλητές και αθλήτριες του Πήγασου Ημαθίας σε 55 αγωνίσματα κατέρριψαν 35 ατομικά ρεκόρ, μπήκαν σε 33 οκτάδες, κατέκτησαν 13 χρυσά, 2 ασημένια, και 2 χάλκινα μετάλλια. Παράλληλα πέτυχαν 4 πρώτες πανελλήνιες επιδόσεις, 1 δεύτερη και 2 τρίτες πανελλήνιες επιδόσεις για την σεζόν 2014 – 2015.

Ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Αμπατζίδης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών του, πριν τους δύο επόμενους πολύ σημαντικούς αγώνες. Το διεθνές meeting ISM στο Βερολίνο (27/2-1/3) και τους Χειμερινούς αγώνες προαγωνιστικών στην Θεσσαλονίκη (7-8/3).

Στους αγώνες συμμετείχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες:

12 ετών Ίτσκου Ελένη, Μπρούσα Βιβιάννα, Τσανακτσίδου Βασιλική, Αντωνιάδης Θεόδωρος, Πασίδης Απόστολος.

11 ετών Μπόγκοτς Ελένη-Μιχαέλα, Τριγώνη Χριστίνα, Αντωνιάδης Βασίλης, Αποστολίδης Γιώργος, Ζέζιος Γιώργος, Τσανακτσίδης Άγγελος.

10 ετών Παπαδοπούλου Σταυρούλα-Μαρία, Δοβλέτογλου Γιώργος-Ιωάννης, Θυμιόπουλος Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Λαζαρίδης Φίλιππος-Τηλέμαχος, Μπρούσας Αλέξανδρος, Πασίδης Χαράλαμπος, Τσεναλίδης Γιώργος.

9 ετών Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη, Μπαϊρακτάρη Στέλλα, Οικονομίδης Νικόλαος και Παναγιωτίδης Γιώργος.