Ανάβαση Ναουσαίου ορειβάτη στο όρος Δίρφυς στην Εύβοια

Στην Δίρφυς ή Δίρφη στην Εύβοια ανέβηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου ο Ναουσαίος ορειβάτης και έφορος του ΕΟΣ Νάουσας κ. Γιώργος Καισαρίδης. Η ανάβαση ξεκίνησε από το ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Χαλκίδας στην θέση "Λειρί" στα 1120 μέτρα , με πορεία από τον απότομο αυχένα του βουνού και τις σάρες που έχει για τις δίδυμες κορφές με το όνομα "Δέλφι " στα 1743 και 1735 μέτρα. Στην ψηλότερη από αυτές υπάρχουν διάσπαρτα συντρίμμια από το μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος F4 που έπεσε εκεί το 2002 .

Η Δίρφυς είναι ένας επιβλητικός κωνικός ορεινός όγκος ( οι ορειβάτες την λένε "μικρό Φούτζι") με έντονο ανάγλυφο και ιδιαίτερα απόκρημνες πλαγιές .

Βρίσκεται στην κεντροανατολική Εύβοια και περιλαμβάνει και άλλα μικρότερα βουνά, όπως το Ξεροβούνι , την Σκοτεινή , την Αλοκτέρη , το Μαυροβούνι και το Οκτάρι. Είναι μετά τα Κρητικά βουνά το ψηλότερο βουνό της νησιωτικής χώρας μας. Χαρακτηριστικό της οι πολύ δυνατοί άνεμοι που ιδίως στις κορφές της φυσάνε μανιασμένα. Δεν είναι τυχαίο που τον χειμώνα η Διρφη συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες χιονιού μιας και είναι το πρώτο φράγμα που συναντούν στην χώρα μας οι βορειοανατολικοί άνεμοι .

Η ανάβαση μετά από όλο αυτό το σκαρφάλωμα στις "Δολίνες" της Δίρφυς έχει να σου δώσει απίστευτες εικόνες . Το "μεγαλόψυχο" Αιγαίο Πέλαγος αγκαλιάζει το καθετί , και ξεκουράζει το μάτι του ανεμοδαρμένου από τους αεροστρόβιλους , ορειβάτη. Σε ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο και σε γεμίζει με ενέργεια για νέες αποδράσεις και εξερευνήσεις, που θα σου δώσουν και άλλες αποχρώσεις στην παλέτα των εικόνων του μυαλού σου!

Με την επιστροφή στο καταφύγιο μία ακόμα υπέροχη εικόνα, η οικογένεια του Γιώργου Καισαρίδη που υπομονετικά περίμενε την επιστροφή του ορειβάτη της από το βουνό , για να συνεχίσει τις διακοπές της!