Βόλεϊ: Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Φίλιππου Βέροιας

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/8), στο ΔΑΚ Μακροχωρίου «Δημήτρης Βικέλας» ο αγιασμός του νεοσύστατου τμήματος βόλεϊ ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας, με την τέλεση του οποίου άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία της νέας χρονιάς.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι προπονητές, άπαντες οι αθλητές, πλην του Θοδωρή Παπαδημητρίου ( λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας), μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, βετεράνοι αθλητές αλλά και απλοί φίλαθλοι, που από την πρώτη στιγμή εκδήλωσαν τη στήριξη και την πίστη τους στη νέα αυτή ιστορική προσπάθεια.

Την Δημοτική Αρχή της πόλης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς. Από το διοικητικό συμβούλιο παρευρέθηκαν επίσης ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (διευθυντής της τράπεζας Πειραιώς στην Βέροια), ο Δημήτρης Πιτούλιας ο Γιώργος Γιακουμόπουλος Δημήτρης Μπιτέρνας και οι πρώην αθλητές της ομάδας Θοδωρής Πρόϊος, Βασίλης Σαρίογλου και Κώστας Φωτόπουλος, που αναμένεται να έχουν ενεργό ρόλο στην λειτουργία της ομάδας. Απόντες, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ήταν ο Γιάννης Γαλλίκας και Λάζαρος Γιαννούσης.

Η τελετή έγινε προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Σωσίπατρου Πιτούλια, ο οποίος αφού τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, ευχήθηκε σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία, αθλητικές και προσωπικές επιτυχίες.

Στη συνέχεια οι άνθρωποι της διοίκησης έδωσαν το.. στίγμα ενόψει της νέας χρονιάς, υπογραμμίζοντας την σημασία της ενότητας του συλλόγου και της συνέπειας.

Όσον αφορά στους στόχους της ομάδας, κατά τις ομιλίες τους οι κ.κ. Παπαδόπουλος, Γιακουμόπουλος, Πιτούλιας επανέλαβαν ξεκάθαρα ότι στόχος είναι η άνοδος από την Α2 Ανδρών στη Volleyleague, καθώς άπαντες φιλοδοξούν να δουν τη Βέροια στα «σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ».

Για αυτό, όπως ανέφεραν, η ομάδα στην περίοδο των μεταγραφών, φρόντισε πέρα από την πρόσληψη ενός τόσο έμπειρου και ικανού προπονητή, όπως ο Σωκράτης Τζιουμάκας, να στελεχωθεί με καταξιωμένους και διακεκριμένους αθλητές, στους οποίους, όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, η διοικούσα αρχή, θα είναι δίπλα σε ό,τι κι αν χρειαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της διοίκησης αλλά και ο απλός κόσμος της Βέροιας, μετά τη λήξη του αγιασμού, πέρασαν στο εντευκτήριο του ΔΑΚ, όπου σε πολύ όμορφο κλίμα είχαν εγκάρδιες συνομιλίες με τους αθλητές, τους οποίους καλωσόρισαν στη Βέροια και τους ευχήθηκαν με τη σειρά τους μια πετυχημένη χρονιά.