Βόλεϊ: Άλλες δύο μεταγραφές στον Φίλιππο

Η διοίκηση του Φίλιππου Βέροιας ανακοίνωσε τη μεταγραφή των πασαδόρων Θεοδόση Ηλία και Αναστάσιου Ρεμπούτζια για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Θεοδόσης Ηλίας

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 20/5/1995 ο Θεοδόσης Ηλίας αγωνίζεται ως πασαδόρος και έχει ύψος 1.90μ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2006 από τον Αίαντα Ευόσμου με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε μέχρι το 2011. Επόμενος σταθμός ήταν ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης (2011-2015) και μετέπειτα έγινε «νησιώτης» για λογαριασμό του Φοίνικα Σύρου (2015-2016). Μετά από μια χρονιά επέστρεψε στην πόλη του, για χάρη του Γηραιού (2016-2017) και η επόμενη σεζόν θα τον βρει ξανά στο «Πειρατικό της Σύρου (2017-2018), ενώ πέρυσι κυνήγησε την άνοδο στη Volleyleague ως παίκτης της Ροδίων Άθλησις.

Πέρα από τον τίτλο του φιναλίστ πρωταθλήματος με τους «Πειρατές» της Σύρου το 2016, όπου στον τελικό ο Φοίνικας Σύρου ηττήθηκε από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο Θεοδόσης Ηλίας έχει ακόμη στο παλμαρέ του πολλούς τίτλους με τις μικρές ομάδες του Ηρακλή, ενώ έχει αναδειχθεί και 3 φορές κορυφαίος πασαδόρος σε Πανελλήνια πρωταθλήματα Εφήβων-Παίδων.

Επίσης «μετράει» πολλές διεθνείς συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Εφήβων.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του Φίλιππου Βέροιας ο Θεοδόσης Ηλίας δήλωσε τα εξής:

«Στην αρχή του καλοκαιριού με πλησίασε ο Δημήτρης Πιτούλιας και μου παρουσίασε το πλάνο των ανθρώπων του Φίλιππου Βέροιας για την δημιουργία αυτής της ομάδας, το οποίο μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει όλο το ελληνικό βόλεϊ, γιατί είναι πολύ καλό να δημιουργούνται ανταγωνιστικές ομάδες στην επαρχία.
Εκτιμώ ότι γίνεται μια πολύ συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια, τόσο από το Δημήτρη Πιτούλια , όσο και από τον Αντιδήμαρχο, Θεόφιλο Κορωνά η οποία θεωρώ ότι στο τέλος θα στεφθεί με επιτυχία, κατακτώντας την άνοδο μας στην Volleyleague.
Γνωρίζω ασφαλώς πως ο Φίλιππος Βέροιας είναι το πιο ιστορικό σωματείο στο ελληνικό χάντμπολ, αλλά θα θέλαμε και εμείς να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο του βόλεϊ γιατί θα τους προσφέρουμε θέαμα υψηλού επιπέδου και πολλές χαρές».

Τάσος Ρεμπούτζιας

Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη στις 27/01/1991 ο Αναστάσιος Ρεμπούτζιας αγωνίζεται ως πασαδόρος και έχει ύψος 1.94μ. Τα πρώτα του βήματα στο άθλημα τα έκανε στο σύλλογο «καμάρι» της πόλης του, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου με συμπαίκτη τον Ραφαήλ Κουμεντάκη και άλλους ταλαντούχους παίκτες των «ακριτών», κατέκτησαν Πανελλήνιους τίτλους σε παιδικό-εφηβικά πρωταθλήματα. Το 2010 μεταπήδησε τον Αίαντα Ευόσμου (2010-2011) και ακολούθησαν Μέγας Αλέξανδρος (2011-2014), Μακεδονικός (2014-2017). Την επόμενη σεζόν, 2017-2018 ήταν ένας εκ των βασικών συντελεστών της ανόδου της ΜΑΣ Νίκης Αιγινίου στα «σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ», ενώ πέρυσι «άγγιξε» ξανά την άνοδο αυτή τη φορά ως «μαέστρος» της ΧΑΝΘ (2018-2019).
Υπήρξε διεθνής αθλητής με τις Εθνικές ομάδες Παίδων-Εφήβων.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του Φίλιππου Βέροιας ο Τάσος Ρεμπούτζιας δήλωσε τα εξής:
«Αυτό που γίνεται στη Βέροια είναι πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό για τα σημερινά δεδομένα του ελληνικού βόλεϊ. Οι άνθρωποι της ομάδας, με πρωτεργάτες το Δημήτρη Πιτούλια και τον Αντιδήμαρχο, Θεόφιλο Κορωνά, έχουν φέρει στην νεοσύστατη ομάδα μία πλειάδα σπουδαίων αθλητών αλλά και χαρακτήρων, με τους περισσότερους εκ των οποίων είχα την τιμή να είμαι συμπαίκτης, ενώ με τις προσθήκες δύο ξένων αυτή η ομάδα θα μπορούσε να σταθεί στην Volleyleague.
Είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μια ομάδα ανθρώπων έχει όραμα και φιλοδοξίες για το βόλεϊ και βέβαια στόχος μας εξαρχής είναι η άνοδος, ώστε να μπούνε από νωρίς οι βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας που στο μέλλον θα κάνει περήφανους όλους του κατοίκους της Βέροιας και θα καταξιωθεί στο ελληνικό βόλεϊ».