Η Σοφία Ράλλη 52η στο γιγαντιαίο σλάλομ, η Μαρία Ντάνου 76η στα 10 χιλιόμετρα

Η Σοφία Ράλλη κατέλαβε την 52η θέση στο γιγαντιαίο σλάλομ του αλπικού σκι, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τις δύο κούρσες της στο αγώνισμα σε 1:22.46 και 1:19.20, ενώ ολοκλήρωσε την παρουσία της στο γιγαντιαίο σλάλομ με συνολική επίδοση 2:41.66.

Στο μεταξύ, το χρυσό μετάλλιο στο γιγαντιαίο σλάλομ κατέκτησε η Μικαέλα Σίφριν. Η 23χρονη Αμερικανίδα, η οποία είχε στεφθεί «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο σλάλομ στους Χειμερινούς του Σότσι το 2014, ολοκλήρωσε τις δύο κούρσες της σε 2:20.02 και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τη Ράγκνχιλντ Μοβίνκελ από τη Νορβηγία (2:20.41). Το χάλκινο μετάλλιο στο γιγαντιαίο σλάλομ κατέκτησε η Ιταλίδα Φεντερίκα Μπρινιόνε (2:20.48).

Η Ντάνου 76η στα 10 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής, «χρυσή» η Χάγκα

Η Μαρία Ντάνου κατετάγη 76η στα 10 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής του σκι δρόμων αντοχής, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε 31:04.1, την ώρα που το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ράγκνχιλντ Χάγκα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε για την εμφάνισή της: «Ήταν φανταστικά, έδωσα το 100% των δυνάμεών μου και το απόλαυσα. Είχε τέλειο καιρό για αγώνα κι εγώ ένιωθα δυνατή ως το τέλος. Κατάφερα να κάνω την καλύτερη εμφάνιση στο σκι αντοχής από Έλληνα αθλητή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ξεπέρασα 14 αθλήτριες, βελτιώνοντας έτσι το αποτέλεσμα που είχα από το Βανκούβερ».

Η αθλήτρια από τη Νορβηγία ολοκλήρωσε τα 10 χιλιόμετρα σε 25:00.5 και στέφθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης για πρώτη φορά στην καριέρα της, αφήνοντας πολύ πίσω τον... ανταγωνισμό. Δεύτερη τερμάτισε η Σάρλοτ Κάλα από τη Σουηδία (25:20.8), η οποία «ζευγάρωσε» τα μετάλλιά της στην Πιονγκτσάνγκ, καθώς είχε επικρατήσει στο skiathlon.

Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν δύο αθλήτριες, η Μάριτ Μπιόργκεν από τη Νορβηγία και η Κρίστα Παρμακόσκι από τη Φινλανδία, οι οποίες είχαν την ίδια επίδοση (25:32.4).

ΡάλληΠιονγκτσανγκΧειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες