Bιωματική δράση με θέμα : «Μαθαίνω για την Ενόργανη Γυμναστική»

Ο αθλητικός όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής της Νάουσας «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης με θέμα : «Μαθαίνω για την Ενόργανη Γυμναστική», πραγματοποιεί επισκέψεις στα σχολεία της Νάουσας.

Η δράση αυτή είναι στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό και πραγματοποιείται με επιλεγμένους Γυμναστές – Προπονητές, μετά από άδεια του Υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στην Ελληνικής Γυμναστική Ομοσπονδία, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και μαθήτριες για τα Ολυμπιακά αθλήματα της Γυμναστικής.

Ο προπονητής του συλλόγου «ΗΡΑΚΛΗΣ» κ. Χρήστος Ζάλιος μετά από συνεννόηση με τον σύμβουλο Φυσικής Αγωγής, τη σύμβουλο Νηπιαγωγών Ημαθίας και τους διευθυντές/ντριες των σχολείων, επισκέπτεται τα Νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων, με στόχο οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν το άθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής.

Στο ξεκίνημα του προγράμματος έγινε παρουσίαση του αθλήματος στα παρακάτω σχολεία της Νάουσας : την Τρίτη 26/9/2017 η δράση πραγματοποιήθηκε στο 8ο Νηπιαγωγείο και στο 8ο Δημοτικό.

Τους μικρούς μαθητές συνόδευαν για το 8ο Νηπιαγωγείο Νάουσας η νηπιαγωγός κ. Πασχαλίνα Βαλσαμίδου και για το 8ο Δημοτικό σχολείο Νάουσας οι δασκάλες της πρώτης και δευτέρας τάξης κ. Μάγδα Σαριδάκη και Στέλλα Σχοινά.
Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από προβολή βίντεο να γνωρίσουν ποια είναι τα αντρικά και ποια τα γυναικεία αγωνίσματα της ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ.
Ακόμη παρακολούθησαν στιγμιότυπα από αγώνες ακροβατικού τραμπολίνο, διπλού μίνι τραμπολίνο και ακροβατικού διαδρόμου και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε απλές ασκήσεις στο μίνι τραμπολίνο, με τη βοήθεια πάντοτε του προπονητή της Ενόργανης Γυμναστικής κ. Χρήστου Ζάλιου.