Αρχίζει 26/10 η Α1 Γυναικών

Απεστάλη σήμερα στα σωματεία η ειδική προκήρυξη της Α1 Γυναικών περιόδου 2019-2020. Θα συμμετέχουν τα σωματεία: ΠΑΟΚ, ΟΦΝ Ιωνίας, Αναγέννηση Άρτας, Βέροια 2017, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Φίλιππος Βέροιας, ΑΕΠ Πανόραμα, ΑΟΑΔ Κορυδαλλού και ΑΟ Προσοτσάνης.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου 2019. Το σύστημα διεξαγωγής παραμένει το ίδιο.

Α’ Φάση

Τα 10 σωματεία που μετέχουν θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 3-8, καταλαμβάνουν και τις αντίστοιχες θέσεις στην τελική κατάταξη. Οι σύλλογοι που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-10, υποβιβάζονται στην Α2 Γυναικών.

Β΄ φάση

Οι ομάδες που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα παίξουν (έδρα- έδρα) στον τελικό και η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες, κατακτά τον τίτλο.

Ευρωπαϊκά Κύπελλα
Η κατανομή των ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα έχει ως εξής:

H πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στο κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «European Handball League
H δευτεραθλήτρια θα συμμετάσχει στο κύπελλο «E.H.F Cup».
H τριταθλήτρια θα συμμετάσχει στο κύπελλο «E.H.F Cup».

Στην περίπτωση που Κυπελλούχος Ελλάδος αναδειχτεί μια εκ των τριών πρώτων ομάδων της τελικής κατάταξης τότε η φιναλίστ ομάδα του τελικού του Κυπέλλου θα συμμετάσχει στο «E.H.F Cup»..

Σε ειδικές περιπτώσεις (όπως π.χ το ζευγάρι του τελικού να είναι ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής) τότε συμμετοχή στο «E.H.F Cup».θα έχει και η τέταρτη ομάδας της βαθμολογίας

Σε κάθε άλλη περίπτωση ή σε περίπτωση αλλαγής της διάρθρωσης των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (E.H.F.) η κατανομή των θέσεων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι ευθύνη της ΟΧΕ.

Στα σωματεία που θα κατακτήσουν τις σχετικές θέσεις ,δηλώσουν συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα περιόδου 2020-2021 στις προβλεπόμενες από την EHF ημερομηνίες, και τελικά αποχωρήσουν ή δεν προσέλθουν να αγωνιστούν ή παραιτηθούν θα τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις από την E.H.F

Φυσικά όπως και στην προκήρυξη της Handball Premier έτσι και σε αυτή, ισχύουν αλλαγές στα θέματα ασφαλείας και χωρητικότητας γηπέδων.