Βέροια: Στην μάχη των προκριματικών ρίχνεται την Παρασκευή η Εθνική γυναικών (βίντεο)

Από το Δημαρχείο της Βέροιας δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη του προκριματικού ομίλου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών του 2020, με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος, της Φινλανδίας, του Ισραήλ και του Λουξεμβούργου.

Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή στο «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο και ολοκληρώνονται την Κυριακή, με την Εθνική μας ομάδα να διεκδικεί την πρώτη θέση και το εισιτήριο για την κυρίως προκριματική φάση, όπου ήδη βρίσκονται οι Ισπανία, Ολλανδία και Αυστρία.

Στην παρουσίαση της διοργάνωσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας, Στέργιος Διαμάντης, ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ντόβας, η πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων, Μελίνα Δαμιανίδου, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος και η διεθνής αθλήτρια Λαμπρίνα Τσάκαλου.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Βοργιαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας): «Καλωσορίζουμε το χάντμπολ στο σπίτι του, στην πόλη που είναι μητρόπολη του αθλήματος. Πάντα στη Βέροια θα βρεθούν εθελοντές για να βοηθήσουν στη διεξαγωγή μίας σημαντικής διοργάνωσης και διαχρονικά σε οτιδήποτε αναλάβαμε τα πήγαμε περίφημα. Χαιρόμαστε που θα γίνει στην πόλη μας η προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και να είστε σίγουροι ότι όλα θα κυλήσουν τέλεια. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό της».

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Ερχόμαστε σε μία πόλη που για το δικό μας άθλημα είναι ιστορική, ένα από τα σπίτια του αθλήματος, ίσως αυτό με τη μεγαλύτερη συνέπεια. Μία πόλη άκρως χαντμπολική, με πολύ κόσμο που ασχολείται με το άθλημα και με δικούς μας ανθρώπους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Βέροια για τις ανάγκες της Εθνικής γυναικών και ακόμη επειδή συνδυάζουμε τις δράσεις μας με το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων. Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή, το δήμαρχο, το ΚΑΠΑ και τον κ. Διαμάντη για τη φιλοξενία και γι’ αυτά που έχουμε να ζήσουμε τις επόμενες τρεις ημέρες. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική γυναικών και όλα θα πάνε καλά».

Στέργιος Διαμάντης (πρόεδρος ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας): «Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, που για μία ακόμη φορά επέλεξε τη Βέροια για μία μεγάλη διοργάνωση. Εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες που εξ αρχής αναλάβαμε για τη διοργάνωση σημαντικών αγώνων στην πόλη. Προέρχομαι από το χώρο του χάντμπολ, αγαπάω αυτό το άθλημα και είμαι χαρούμενος που αυτοί οι αγώνες θα γίνουν εδώ. Θα ήθελα, όμως να είναι κοντά μας δύο άνθρωποι που μας λείπουν τα τελευταία χρόνια. Ο Στέφανος Οικονομόπουλος, που βοήθησε και αγαπούσε το γυναικείο χάντμπολ, ο Τάσος Δανήλος, πατέρας του ομοσπονδιακού προπονητή, που έδωσε τα πάντα για να πάει το άθλημα μπροστά, φυσικά ο Χρήστος Καψάλης, άνθρωπος του Φιλίππου με τεράστια προσφορά και βέβαια ο Σωκράτης Σκούφας που διετέλεσε ομοσπονδιακός των γυναικών και έφυγε πριν λίγες ημέρες από κοντά μας».

Διονύσης Ντόβας (πρόεδρος ΕΣΧ Κεντρικής Μακεδονίας): «Χαιρετίζουμε μια μεγάλη εκδήλωση που φιλοξενεί η πόλη μας. Κάθε τέτοια διοργάνωση χαίρει άμεσης συμπαράστασης από όλη την πόλη και από την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας. Καλωσορίζουμε τις αποστολές στη Βέροια, ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα».

Μελίνα Δαμιανίδου (πρόεδρος Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων): «Ευχαριστώ για το κάλεσμα. Νιώθω πολύ τυχερή, καθώς χθες καλοδέχθηκα τα κορίτσια και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας στο ΚΕΜΑΕΔ. Ήρθαν με αγκαλιές και πολλά χαμόγελα, δίνοντας μεγάλη χαρά στα παιδιά μας. Χαίρομαι που το χάντμπολ είναι πάντα δίπλα μας, σε μία σχέση που ξεκίνησε με το διεθνές τουρνουά ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ και την πρωτοβουλία του Δημήτρη Κοτσιώνη και της Κατερίνας Ψωμιάδου. Εύχομαι τα καλύτερα στα κορίτσια της Εθνικής, που είναι γεμάτα δύναμη. Σε αυτούς τους αγώνες τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ παίζουν με τα χέρια των κοριτσιών, τρέχουν με τα πόδια τους και δίνουν δύναμη με τη δύναμή τους».

Μενέλαος Δανήλος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο που έμπρακτα έχει δείξει την αγάπη του για το άθλημα και μας βοηθά. Προσωπικά ευχαριστώ και τον κ. Διαμάντη, αλλά και όλη την πόλη που είναι η… μητρόπολη του αθλήματος. Είμαστε τυχεροί που είμαστε εδώ, ερχόμαστε στη μητρόπολη του χάντμπολ, ενώ πριν λίγους μήνες αγωνιστήκαμε στη γενέτειρα του αθλήματος, το Αμύνταιο. Εγώ θα υποσχεθώ ότι τα κορίτσια μου θα δώσουν τα πάντα ώστε να είναι ανταγωνιστικές, θα παλέψουν για να κερδίσουν όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν. Έχουμε προβλήματα τραυματισμών, μας λείπουν η Βαφειάδου και η Στουγιαννίδου που είναι παίκτριες επτάδας, αλλά η δική μου η ομάδα όταν είναι λαβωμένη… δαγκώνει πιο δυνατά. Αυτό συμβαίνει επειδή ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο στις Εθνικές μας ομάδες, δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις Εθνικές μας και έτσι προσπαθούμε να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες. Ο πρώτος στόχος είναι να μαζέψει η Εθνική βαθμούς, τους οποίους θα τους βρούμε στο μέλλον στην κατάταξη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο δεύτερος στόχος είναι οι τρεις νίκες και η πρόκριση. Εμείς το Ισραήλ και η Φινλανδία θα παλέψουμε για την πρόκριση, με τις ομάδες να είναι ισοδύναμες».

Λαμπρίνα Τσάκαλου (αθλήτρια Εθνικής ομάδας): «Εκ μέρους των αθλητριών της Εθνικής ομάδας ευχαριστώ το δήμο Βέροιας και το ΚΑΠΑ για την φιλοξενία. Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχει λόγος να πω κάτι παραπάνω πριν τους αγώνες. Η προσπάθεια γίνεται. Η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα είναι βελτιωμένη κάθε φορά. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και εύχομαι η ποιότητά μας να φανεί. Ελπίζω να έρθει σύντομα η στιγμή που θα φτάσουμε σε επίπεδο εξωτερικού και θα δίνουμε το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις».

Τα εισιτήρια των αγώνων
Για τους αγώνες θα ισχύσει κοινό εισιτήριο (και για τους έξι αγώνες) με τιμή στα 10 ευρώ, αλλά θα υπάρχει και ημερήσιο εισιτήριο, για κάθε μία από τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης με τιμή στα 5 ευρώ.
H προπώληση γίνεται από τα γραφεία της ΕΣΧΚΜ και το κυλικείο στο «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο.

Απευθείας μετάδοση των αγώνων
Οι φίλοι του χάντμπολ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απευθείας τους αγώνες της Εθνικής γυναικών, μέσα από το επίσημο κανάλι του Φιλίππου Βέροιας στο YouTube.
https://www.youtube.com/channel/UCCloWHYw0msXhNtBfSpO4Vw?fbclid=IwAR3gb4o2TYtS_fS2MSk82MjpzOJ9J6tgzrj5RzmSXl03vvUufiSI8IsPaU0

To πρόγραμμα της διοργάνωσης
Παρασκευή 31 Μαΐου 2019
16:00 Λουξεμβούργο- Φινλανδία
18:30 Ελλάδα- Ισραήλ
Σάββατο 1η Ιουνίου 2019
16:00 Λουξεμβούργο- Ισραήλ
18:00 Ελλάδα- Φινλανδία (ΕΡΤ3)
Κυριακή 2 Ιουνίου 2019
15:00 Ισραήλ- Φινλανδία
17:30 Ελλάδα- Λουξεμβούργο

{jlex}flickr:72157708835729343{/jlex}