Καλύτερη αμυντικός της 14ης αγωνιστικής η Καλμουκίδου του Φιλίππου - Τρεις στην Εθνική Κ19

Ολοκληρώθηκε από το τεχνικό επιτελείο της ΟΧΕ η αξιολόγηση των στατιστικών φύλλων που απέστειλαν τα προπονητικά τιμ των ομάδων της Α1 Γυναικών.

Έτσι για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος MVP αναδείχθηκε η Ελένη Προκοπίδου, ενώ καλύτερη αμυντικός η Νικολέτα Καλμουκίδου του Φιλίππου Βέροιας.

Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή παρουσία με 6 γκολ στη νίκη του «δικεφάλου» του Βορρά επί του HONDA Πανόραμα με 41-23, ενώ η περιφερειακή του Φιλίππου Βέροιας ήταν καθοριστική στην νίκη επί του Φιλώτα Φλώρινας με 21-14.

Η καλύτερη επτάδα αποτελείται από τις παρακάτω αθλήτριες:

Τερματοφύλακας: Βαρβάρα Παρασκευαϊδου (Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών)
Πίβοτ: Χρυσή Τροχίδου (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών)
Πλέι μέικερ: Μυρτώ Νούλα (ΠΑΟΚ)
Αριστερή εξτρέμ: Ελένη Προκοπίδου (ΠΑΟΚ)
Αριστερή ίντερ: Ελένη Μούρνου (ΠΑΟΚ)
Δεξιά εξτρέμ: Αθανασία Τσιτλακίδου (Φιλώτας Φλώρινας)
Δεξιά ίντερ: Κατερίνα Βαφειάδου (ΠΑΟΚ)

*Στοιχεία δεν απέστειλαν τα σωματεία ΟΦΝΙ, Αρίων Πτολεμαΐδας, HONDA Πανόραμα, Αμύντας Αμυνταίου, Παναιτωλικός.

Τρεις του Φιλίππου στην Εθνική

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 θα ξεκινήσει στη Λήμνο η προετοιμασία της Εθνικής Νεανίδων (Κ19) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 με αντιπάλους Τουρκία και Νορβηγία, το διάστημα 17-19 Μαρτίου 2017.

Οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Αλέξανδρος Ταρινίδης και Μενέλαος Δανήλος κάλεσαν 17 αθλήτριες, οι οποίες είναι:
Ζηνωνίδου, Διακογιάννη, Αργυροπούλου, Μακρή, Μανιά (ΟΦΝ Ιωνίας), Καραβέλη, Σεβδίλη, Λούρη, Αμανατίδου (HONDA Πανόραμα), Στεφανίδου, Καλμουκίδου, Θεοδοσοπούλου (Φίλιππος Βέροιας), Τροχίδου, Μαυροπούλου, Ανδρίτσου (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών), Σελεμίδου, Παναγιωτίδου (ΠΑΟΚ).

O Ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξανδρος Ταρινίδης σχολίασε: «Το θετικό είναι θα γίνει ο όμιλος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λήμνο, οπότε θα έχουμε την στήριξη και συμπαράσταση των ανθρώπων του νησιού. Ξέραμε από την αρχή ότι έχουμε δύσκολη αποστολή. Θα αντιμετωπίσουμε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νορβηγία, ενώ η Τουρκία είναι ερωτηματικό. Θα διεκδικήσουμε όποιες πιθανότητες μας αναλογούν. Έχουμε κάποιες απώλειες, λόγω των εξετάσεων της Γ’ Λυκείου, ωστόσο οι αθλήτριες που επιλέξαμε είναι οι καλύτερες στην ηλικία τους με παραστάσεις στην Α1 Γυναικών».

Από την πλευρά του ο έτερος Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που θα ξαναβρεθούμε στη Λήμνο, σε ένα μέρος φιλόξενο για το ελληνικό χάντμπολ. Η εμπειρία μας εκεί πριν δύο χρόνια ήταν εξαιρετική και πιστεύω θα αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη από τους κατοίκους του νησιού. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στόχος μας είναι αρχικά η νίκη επί της Τουρκίας -η οποία είναι μια ομάδα του δικού μας επιπέδου- ώστε να μπορέσουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας την Κυριακή κόντρα στην υπερδύναμη και παγκόσμια πρωταθλήτρια Νορβηγία».

Το πρόγραμμα του 7ου ομίλου
Κλειστό γυμναστήριο Μύρινας Λήμνου «Νίκος Σαμαράς»
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, ώρα 18:00 Τουρκία- Νορβηγία
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, ώρα 18:30 Ελλάδα- Τουρκία
Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 17:30 Νορβηγία- Ελλάδα