Κλήρωσε για τις εθνικές ομάδες και τα κύπελλα Ευρώπης

Handball

Το Βέλγιο και την Κύπρο ανέδειξε ως αντιπάλους της Εθνικής Ανδρών για τον 1ο προκριματικό γύρο του EURO 2018, η κληρωτίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν Οκτώβριο/Νοέμβριο 2014, Απρίλιο/ Μάιο 2015 και η πρώτη ομάδα από το γκρουπ θα προκριθεί στα πλέι οφ τον Ιούνιο του 2015 για την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Οι όμιλοι: 1ος: Ελλάδα, Βέλγιο, Κύπρος, 2ος όμιλος: Εσθονία, Λουξεμβούργο, Γεωργία, 3ος: Ρουμανία, Ιταλία, Κόσοβο.

Στα δύσκολα οι γυναίκες

Στον 1ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015 κληρώθηκε η Εθνική Γυναικών που θα έχει αντιπάλους τις Σλοβενία, Λευκορωσία, Ελβετία. Μόνο η πρώτη ομάδα του ομίλου προκρίνεται στα πλέι οφ της διοργάνωσης για την πρόκριση στην τελική φάση.

Οι ομάδες κάθε γκρουπ έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν οι αγώνες να διεξαχθούν σε μία έδρα σε μορφή τουρνουά (26-30 Νοεμβρίου ή 3-6 Δεκεμβρίου) ή αλλιώς εντός και εκτός έδρας σε 3 αγωνιστικές εβδομάδες (8-12 Οκτωβρίου, 26-30 Νοεμβρίου, 3-6 Δεκεμβρίου).

Ελληνικός εμφύλιος

Δεν χαμογέλασε η τύχη στον πρωταθλητή Ελλάδας Διομήδη Άργους, καθώς παρότι που συμπεριλήφθηκε στο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε ίσως με την καλύτερη ομάδα του 2ου γκρουπ, την Σουηδική Κρίστιανσταντ για τον 1ο γύρο του EHF Cup, ενώ θα αναγκαστεί να παίξει και το 2ο κρίσιμο ματς για την πρόκριση εκτός έδρας! Οι αγώνες θα διεξαχθούν 6/7 και 13/14 Σεπτεμβρίου 2014. Αν περάσει η ελληνική ομάδα θα παίξει με την Σλοβενική Μάριμπορ.

Στο Challenge Cup Ανδρών η κληρωτίδα έβγαλε ελληνικό εμφύλιο. Ο ΓΑΣ Κιλκίς θα κοντραριστεί με τον ΑΣΕ Δούκα στον 3ο γύρο, ενώ ο Ποσειδώνας Λουτρακίου θα παίξει με την Σέρβικη Ραντνίτσκι. Στο Κιλκίς και την Σερβία τα πρώτα ματς, οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 22/23 και 29/30 Νοεμβρίου 2014.

Στο EHF Cup Γυναικών η πρωταθλήτρια Ελλάδας Νέα Ιωνία στον 2ο γύρο της διοργάνωσης θα παίξει με την Αυστριακή Τέκτον, ενώ η
Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας θα αντιμετωπίσει την Ντουντελάντζ. Σε Αυστρία και Λουξεμβούργο οι πρώτοι αγώνες στις 18/19 και οι επαναληπτικοί 25/26 Οκτωβρίου 2014.

Στον 3ο γύρο του Challenge Cup Γυναικών ο Αμύντας Αμυνταίου κληρώθηκε με την Ισραηλίτικη Χολόν με πρώτο ματς στο Αμύνταιο, η Ορμή Λουξ θα αγωνιστεί με την Κολέγιο Ντε Γκάια από την Πορτογαλία με πρώτο ματς στην Πάτρα και ο Μέγας Αλέξανδρος θα ταξιδεύσει στην μακρινή Ισλανδία για να αγωνιστεί κόντρα στην Φραμ.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 15/16 και 22/23 Νοεμβρίου 2014.