Πρωταθλητής Ελλάδος στους παμπαίδες ο Φίλιππος (φωτογραφίες)

Πρωταθλητής Ελλάδος στους Παμπαίδες αναδείχθηκε ο Φίλιππος. Στον μεγάλο τελικό, κέρδισε στο Άργος τον Διομήδη με 32-31 και κατέκτησε την πρώτη θέση. Αυτός ήταν το Νο55 τίτλος στην ιστορία του Φιλίππου, 4ος στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και 38ος στα τμήματα υποδομής, ενώ κατακτήθηκε μία εβδομάδα μετά από αυτόν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων.

Με κορυφαίους Σαράφη και Μπογιατζή

Στον τελικό των Παμπαίδων Α’ που... έσπασαν καρδιές χρειάστηκε η ψυχοφθόρος διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί ο πρωταθλητής, αφού Φίλιππος και Διομήδης στην κανονική διάρκεια του ματς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 28-28. Οι «Λύκοι» ήταν αυτοί που έλεγχαν τον αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια με διαφορά που έφτασε και τα τρία γκολ (8-5, 10-7, 13-10) με τους Μπινιάρη (9 γκολ), Χρόνη (7 γκολ) και τον τερματοφύλακα Χατζηκωνσταντίνου να βρίσκονται σε πολύ καλή ημέρα. Ο Φίλιππος με τον καταπληκτικό Σαράφη (11 γκολ) και τον Παπαγιάννη (8 γκολ) να δίνει μεγάλες βοήθειες, γύρισε το ματς και βρέθηκε να προηγείται με +3 (25-28), τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ο Διομήδης ισοφάρισε, ενώ είχε και την ευκαιρία να πάρει το ματς με 30 δευτερόλεπτα επίθεσης στο τέλος που δεν εκμεταλλεύτηκε.

Στα πέναλτι υπήρχε απόλυτη ευστοχία για τις ομάδες στα πρώτα τρία, αλλά στο 4ο του Διομήδης ο Μπογιατζής απόκρουσε το σουτ του Μούγιτς, ο Παπαγιάννης έκανε το 31-32 και ο Μπελιτσιάνης έστειλε την μπάλα άουτ στο 5ο πέναλτι και όλα κρίθηκαν.

Τα πέναλτι
Μπινιάρης 29-28
Τζωρτζίνης 29-29
Μπόλιαρης 30-29
Πετρομελίδης 30-30
Αναγνωστόπουλος 31-30
Σαράφης 31-31
Μούγιτς (απόκρουση Μπογιατζής)
Παπαγιάννης 31-32
Μπελιτσιάνης άουτ

ΑΟ ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 1 31-32
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-4, 8-7, 12-10, 16-14 (ημχ), 18-17, 20-21, 23-23, 25-27, 28-28, 31-32
ΑΟ ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Γεώργιος Καρασαββίδης): Μούγιτς, Αναγνωστόπουλος 3, Κουταβάς, Μανασάκης, Μητσάκος 2, Μιχαλόπουλος, Μπελιτσιάνης 1, Μπινιάρης 9, Μπόλιαρης 9, Ντούρος, Παυλίδης, Σχοινοχωρίτης, Φώτος, Χατζηκωνσταντίνου, Χιόνης, Χρόνης 7, Σκούρας.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ 1 (Κύρος Σαράφης): Βασιλειάδης 1, Ελευθεριάδης, Καραγιοβάνης 1, Καρανάτσιος 3, Κατσαβός, Λυκοστράτης, Μπογιατζής, Παπαγιάννης 8, Πετρομελίδης 2, Σαράφης 11, Στανκίδης, Στεφανόπουλος, Τζωρτζίνης 6, Χουδαρβέρδογλου, Ζαμάνης, Κιρμανίδης, Νιώπας. Διαιτητές: Αβραμης-Αντάλης. Δίλεπτα: 5/4. Πέναλτι: 3/3-2/2.

{jlex}flickr:72157682845763222{/jlex}

Δηλώσεις

Γεώργιος Καρασαββίδης (ΑΟ Διομήδης Άργους): «Από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Ευχαριστώ τον Διομήδη και δεν θα πω ονόματα για να μην ξεχάσω κανέναν, τα παιδιά και ιδιαίτερα αυτό το τμήμα γιατί ήταν η ώρα του. Έκανα ότι μπορούσα γι αυτά τα παιδιά. Ελπίζω να φτάσουν και τα παιδιά και εγώ σε λίγα χρόνια να ξανασυναντηθούμε»

Κύρος Σαράφης (Φίλιππος Βέροιας): «Η χαρά δεν κρύβεται. Καλό το παιχνίδι για τους θεατές. Ήμασταν πιο τυχεροί και πιο συγκεντρωμένοι και κερδίσαμε στα πέναλτι. Συγχαρητήρια στον Διομήδη. Συγχαρητήρια στα παιδιά μου για τον τίτλο και θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Τον περσινό προπονητή Απόστολο Ντέλα, τον Στάθη Τζωρτζίνη, τους Βασίλη και Σωτήρη Τουλιόπουλο που για διάφορους λόγους μας λείπουν πολύ, καθώς και τους Γιούπη, Πρωτογέρη που μας βοήθησαν με την ενίσχυση τεσσάρων παιδιών και φυσικά όλους τους γονείς των παιδιών. Συγχαρητήρια στα παιδιά».

«Χάλκινος» ο Ολυμπιακός Κερατσινίου

Στον μικρό τελικό των Παμπαίδων Α’ ο Ολυμπιακός Κερατσινίου παίζοντας με πολύ ψυχή και παρά την απουσία του κορυφαίου του σκόρερ τον Νάκο, επικράτησε 27-23 του ΑΣΕ Δούκα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Για την ομάδα του Πειραιά είναι το δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε Πανελλήνια διοργάνωση, αφού πέρσι είχαν κερδίσει το ασημένιο, φτάνοντας έως τον τελικό

Δηλώσεις
Αντώνης Κουλακάρης (Ολυμπιακός Κερατσινίου): «Ένα καλό παιχνίδι για εμάς, ένα μετάλλιο, μια τρίτη θέση. Χάρηκαν και τα παιδιά το παιχνίδι. Ήταν καλό με δύο ισάξιες ομάδες. Συγχαρητήρια και στον Δούκα»

Σπύρος Σοφιανός (παίκτης ΑΣΕ Δούκα): «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, ένας μικρός τελικός που είχε ανταγωνισμό. Το ήθελε περισσότερο ο Ολυμπιακός και το πήρε δίκαια. Πιστεύω πως μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Κερατσινίου».

Τελετή λήξης- Απονομές
Μετά τους τελικούς πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στις νικήτριες ομάδες και τους κορυφαίους της διοργάνωσης τις οποίες έκαναν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Βιολιτζής, ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ και Πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ Δημήτρης Σκάρλος, ο Πρόεδρος του Διομήδη Άργους Ανάργυρος Γιαννούσης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Βλαχοσπύρος, το μέλος του Δ.Σ. Λένα Πετράκη, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Βλαχοσπύρος, Γιάννης Ηλίας, Μαριλία Σουλάνδρου και Μάγδα Πέππα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ειδική αναφορά έγινε και στον αδικοχαμένο διαιτητή Ραφαήλ Σκαπέρα, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 24 ετών τον περασμένο Μάρτιο. Καταγόταν από την Αργολίδα, ενώ είχε σφυρίξει παιχνίδια του Danaon Cup 2016.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Παμπαίδες Α’
1. Φίλιππος Βέροιας 1
2. Διομήδης Άργους
3. Ολυμπιακός Κερατσινίου
4. ΑΣΕ Δούκα
5. ΑΕΣΧ Πυλαίας
6. Αερωπός Έδεσσας
7. ΕΣΝ Βριλήσσια
8. Απόλλων Σταυρούπολης
9. ΟΦΝ Ιωνίας
10. Δράμα 1986
11. Ιωνικός ΝΦ
12. Άρης Νίκαιας
13. ΓΣ Παπασιδέρης Κορωπί
14. ΑΟ Πολιτεία
15. Πανελλήνιος ΓΣ
16. Φίλιππος Βέροιας 2
17. Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων
18. Φοίβος Συκεών

Χρυσή βίβλος Danaon Cup
Χρονιά-Χρυσό- Ασημένιο- Χάλκινο
2013 (Diomidis Cup): ΑΕΣΧ Πυλαίας, Ζαφειράκης Νάουσας, Πανελλήνιος ΓΣ
2014 (Diomidis Cup): Φίλιππος Βέροιας, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Άρης Νίκαιας
2015: Φίλιππος Βέροιας, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΣΕ Δούκα
2016: ΕΣΝ Βριλησσίων, Ολυμπιακός Κερατσινίου, ΠΑΟΚ
2017: Φίλιππος Βέροιας, Διομήδης Άργους, Ολυμπιακός Κερατσινίου

pampaides eptada

All Star Team Παμπαίδων Α΄
Τερματοφύλακας: Μπογιατζής (Φίλιππος Βέροιας)
Α. εξτρέμ: Μπόλιαρης (Διομήδης Άργους)
Δ. εξτρέμ: Τζωρτζίνης (Φίλιππος Βέροιας)
Α. ίντερ: Μπινιάρης (Διομήδης Άργους)
Δ. ίντερ: Σαράφης (Φίλιππος Βέροιας)
Πλέι μέικερ: Αναγνωστόπουλος (Διομήδης Άργους)
Πίβοτ: Δικαιούλιας (ΑΣΕ Δούκα)
Αμυντικός: Αλεξανδρίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας)
ΜVP: Μπινιάρης (Διομήδης Άργους)