Ο Ζαφειράκης με δουλειά στις υποδομές θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να βγάζει παίκτες

Γράφει ο Νίκος Χαλάτσης

Σε μία αγωνιστική χρονιά που στο ξεκίνημα της τα πράγματα φάνταζαν δύσκολα για την ομάδα μας λόγω των μεταγραφών - αποχωρήσεων 8 βασικών αθλητών σε ομάδες της HANDBALL PREMIER ,ο ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ κατάφερε για 2η συνεχόμενη χρονιά να αγωνιστεί στα playoff .

Ο νεαρός τεχνικός της ομάδας Παπουτσής Φώτης ανέλαβε ένα δύσκολο έργο και κατάφερε με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας ως το τέλος της κανονικής περιόδου να έχει 9 νίκες ,3 ισοπαλίες και 2 ήττες διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του. Με 410 τέρματα υπέρ και 383 κατά ο ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ είχε την καλύτερη επίθεση του ομίλου αλλά την 4η καλύτερη άμυνα στην 1η τετράδα που ουσιαστικά ήταν και το μειονέκτημα του.

Παρόλο που δεν καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό των playoff αυτή η χρονιά είναι πέρα ως πέρα επιτυχημένη για εμάς βάσει των αρχικών συνθηκών που υπήρχαν στην ομάδα μας ,συνθήκες οι οποίες δυσκόλεψαν με την απώλεια λόγω τραυματισμού του αθλητή Καραμπέλκου Αρη. Αλλά και πάλι με σωστές προσθήκες καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις δυσκολίες και η ομάδα να σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Πραγματοποιήθηκε μία σειρά φανταστικών αγώνων με αντίπαλο τον ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ στην κανονική περίοδο αλλά κυρίως στη φάση των playoff και σε αυτό συνετέλεσαν οι δύο ομάδες αλλά και κατά τη γνώμη μας οι πολύ καλές διαιτησίες των  Νάσκου – Χαρίτσου, Δελόγλου – Θεοδοσίου , Κατσίκη – Μηχαηλίδη και Πατιού – Τσιάνα στα αντίστοιχα παιχνίδια .

Άλλωστε είχαμε αποφασίσει από την αρχή της χρονιάς να ασχολούμαστε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι ,να σεβόμαστε και να μην αμφισβητούμε κάθε απόφαση των διαιτητών και οι όποιες διαφωνίες - διαμαρτυρίες να είναι σε ήπιους τόνους και σε πνεύμα κατανόησης.

Με βάση όλα τα παραπάνω μας κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις του προπονητή του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ κ. Λαζαρίδη ο οποίος θεωρούσε ότι είχε απέναντι του έναν εύκολο αντίπαλο και η υπόθεση πρόκρισης θα ήταν εύκολη εάν δεν τον αδικούσαν τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Να θυμίσω λοιπόν ότι :

Στους αγώνες της κανονικής περιόδου είχαμε δύο ισοπαλίες μεταξύ των ομάδων τις οποίες απέσπασε ο ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ προς το τέλος των αγώνων και μάλιστα στην έδρα τους ακυρώθηκε και γκολ του Βλαχου στην εκπνοή που σήμαινε ήττα και απώλεια πλεονεκτήματος έδρας αλλά δεχθήκαμε την απόφαση των διαιτητών χωρίς καμία διαμαρτυρία.

Στη σειρά των playoff όπου εκτός από τον 1ο ημιτελικό οι αγώνες κρίθηκαν στην λεπτομέρεια και δίκαια ο ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ πήρε την πρόκριση και πάλι γίναμε μάρτυρες απίστευτων διαμαρτυριών σε κάθε φάση προς όλους τους διαιτητές .

Στον 2ο & 3ο ημιτελικό σε όλη τη διάρκεια των αγώνων εκτός των άλλων διαμαρτυρόταν για το γεγονός ότι κάποιες στιγμές ο προπονητής του ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ Παπουτσής Φ ήταν όρθιος και έδινε οδηγίες ενώ απαγορεύεται λόγω του ότι τυπικά δεν έχει ακόμη την κάρτα προπονητή λες και αυτό και οι διαιτητές ήταν το θέμα που εμπόδιζε την ομάδα του να φτάσει εύκολα στη νίκη. Η νίκη δεν εξαρτάται από το εάν έχει η δεν έχει κάρτα ο αντίπαλος προπονητής και ο ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ με προπονητή τον Παπουτσή αποδείχθηκε ότι έχει πολύ καλή ομάδα και είναι δύσκολος αντίπαλος για πολλούς.

Αυτή είναι η ουσία των αγώνων ? η μήπως θα έπρεπε αντί να διαμαρτύρεται και να εισβάλει συνεχώς στον αγωνιστικό χώρο να ασχοληθεί με τον αγώνα και στο τέλος αντί να απαξιώνει να αποδώσει τα εύσημα στον αντίπαλο όπως κάναμε εμείς σαν ομάδα και εγώ προσωπικά στον κ. Λαζαρίδη.

Θα μπορούσε να έχει δεχθεί πολύ περισσότερες ποινές η ομάδα του αλλά οι διαιτητές Πατιός και Τσιάνας θέλοντας να αποφύγουν τις εντάσεις και να παιχθεί χαντμπολ ορθός έπραξαν και τους συγχαίρουμε για τη διαιτησία τους με τα όποια λάθη. Για την ιστορία οι δίλεπτες ήταν 4 για το Κιλκίς και 3 για τον Ζαφειράκη.

Και ναι έχει πολύ γρήγορους παίχτες ο ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ άλλωστε αυτό είναι το πλεονέκτημα του και κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 7 τερμάτων στο 1 προς το τέλος αλλά όφειλε να το γνωρίζει εάν δεν ασχολούνταν με άλλα θέματα.

Εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας με το καταστροφικό διάστημα μεταξύ 25΄- 50΄και είμαστε υπεύθυνοι για την ήττα από μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο ΓΑΣ Κιλκίς.

Όσον αφορά τους φιλάθλους , την αποστολή του Ζαφειράκη ακολούθησαν περίπου 35 φίλαθλοι οι οποίοι ήταν αθλητές και αθλήτριες Παμπαίδες και Πανκορασίδες καθώς και γυναίκες μητέρες των αθλητών.

Αυτοί οι φίλαθλοι δέχθηκαν ύβρεις και απειλές και βίωσαν τον τραμπουκισμό από μερίδα φιλάθλων οπότε ναι δεν άνοιξε ρουθούνι , αλλά όφειλαν οι άνθρωποι του ΓΑΣ να κάνουν τουλάχιστον συστάσεις όπως κάναμε εμείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην έδρα μας και έχουμε έρθει και σε αντιπαράθεση με αυτούς που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις εναντίον φιλάθλων , αθλητών και στον ίδιο τον κ. Λαζαρίδη διότι τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και δεν βοηθάνε το άθλημα να πάει μπροστά.

Κλείνοντας να δώσουμε συγχαρητήρια στους αθλητές και των δύο ομάδων για την άψογη συμπεριφορά τους σε όλη τη σειρά των αγώνων όπου παρά την κρισιμότητα τους δεν υπήρξε καμία ένταση και αντιαθλητική συμπεριφορά .

Με τους ανθρώπους του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και ειδικά τους κ.Βιολιτζή Κ & Λαπατίνα Π διατηρούμε μία πολύ καλή σχέση όσον αφορά τις ομάδες μας , την οποία και θα συνεχίσουμε.

Εμείς ως ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στα τμήματα υποδομών έτσι ώστε η ομάδα μας να πρωταγωνιστεί και να αναδεικνύει συνεχώς αθλητές.