Χωρίς Δραγκόλα, Σανίκη με Δράμα ο Φίλιππος

filippos fivos dragolas

Εύκολο απόγευμα κόντρα στην ουραγό Δράμα αναμένεται να έχει το Σάββατο το απόγευμα (6μμ) ο Φίλιππος. Οι Βεροιώτες αντιμετωπίζουν δυο προβλήματα. Το ένα αφορά τον Άγγελο Δραγκόλα ο οποίος εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο πόδι και το άλλο τον Γρηγόρη Σανίκη ο οποίος χτύπησε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, θα είναι στην αποστολή αλλά μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Στα υπόλοιπα ματς

Μετά την «μάχη» των κουμπάρων Θόδωρου Γκίνη- Παναγιώτη Ιατρούδη την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς ΙΕΚ Ξυνή Δικέας- Αναγέννηση Βύρωνα, ήρθε η σειρά των έτερων κουμπάρων της Α1 Ανδρών του Γιάννη Λαζαρίδη και του Νίκου Γεωργιάδη να αναμετρηθούν.

Ο ΓΑΣ Κιλκίς φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο σημαντικότερο ματς της 18ης αγωνιστικής και πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Νίκος Γεωργιάδης ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Κιλκίς, αφού την προηγούμενη φορά (ως προπονητής του Αερωπού) ήταν τιμωρημένος και παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα!

Εκτός από την «μάχη» των πάγκων, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η προϊστορία. Τα τελευταία δύο χρόνια τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (24-24, 25-25), ενώ τελευταία νίκη του ΓΑΣΚ ήταν στις 30/9/2008 με 27-26.

Πρόκειται για ένα ματς ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, αφού σε 13 ματς οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει 6 παιχνίδια, οι φιλοξενούμενοι 4 παιχνίδια, ενώ υπάρχουν και 3 ισοπαλίες.

«Όποιος και να κερδίσει η νίκη θα μείνει στο σόι»

Ο τεχνικός του ΓΑΣΚ Γιάννης Λαζαρίδης είπε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Α1 Ανδρών αυτή τη στιγμή με ένα γεμάτο ρόστερ. Για εμάς πλέον δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τους δύο βαθμούς της νίκης, αλλά το έργο μας μόνο εύκολο δεν θα είναι». Για την «μονομαχία» με τον κουμπάρο του είπε: «Είναι ιδιαίτερο που θα βρεθούμε αντίπαλοι με τον Νίκο που μας συνδέει βαθιά φιλία. Φυσικά είμαστε επαγγελματίες και ο καθένας θα προσπαθήσει για το καλό της ομάδας του. Τουλάχιστον όποιος και να κερδίσει η νίκη θα μείνει στο σόι...», τόνισε χαριτολογώντας.

«Ιδιαίτερο ματς»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Νίκος Γεωργιάδης σχολίασε: «Είμαστε πολύ επηρεασμένοι από την αναβολή του τελικού. Παρόλα αυτά πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Σεβόμαστε πολύ το Κιλκίς σαν ομάδα, έχουμε να κερδίσουμε στην έδρα του τρία χρόνια». Για την επιστροφή του στο Κιλκίς είπε: «Σίγουρα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, θα συναντήσω οικεία πρόσωπα και πολλούς φίλους, κυρίως τον Γιάννη. Παρόλα αυτά εγώ βρίσκομαι πλέον στον ΠΑΟΚ και εκείνος στον ΓΑΣΚ. Θα είναι ιδιαίτερη η... μάχη μεταξύ μας».

«Σοβαροί σε όλο το ματς»

Ο περιφερειακός του ΠΑΟΚ, Απόστολος Παλάσκας σχολίασε: «Παίζουμε ένα ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά μας δυσκολεύει. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλο το ματς για να πάρουμε αυτό που θέλουμε και να συνεχίσουμε στα καλά αποτελέσματα»

Επιστρέφει ο Τρουμπέτας

Στο Λουτράκι ο Ποσειδώνας υποδέχεται τον Δούκα που προέρχεται από τις ήττες με Αναγέννηση Βύρωνα και ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ που τον έχουν φέρει ξανά σε δύσκολη θέση. Οι γηπεδούχοι διεκδικούν την 5η θέση και επίσης προέρχονται από την ήττα κόντρα στον Φοίβο και θέλουν να επανέλθουν στα καλά αποτελέσματα. Το θετικό για την ομάδα της Κορινθίας είναι η επιστροφή του Τρουμπέτα, που απουσίασε από το προηγούμενο ματς.

Ο προπονητής του Ποσειδώνα Νίκος Γραμματικός είπε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Βαθμολογικά είμαστε όλοι μαζί και αυτό έχει την ιδιαιτερότητα του. Το σημαντικό είναι ότι στο δεύτερο γύρο παρουσιάζουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Σίγουρα υπάρχουν και άτυχα αποτελέσματα, αλλά μέχρι το τέλος παλεύουμε όλα τα ματς. Είναι κομβικά όλα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος».

Τον πρώτο λόγο η ΑΕΚ

Στην Πολιτεία η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Φοίβο με στόχο μόνο τη νίκη που θα φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στην «Ένωση» όλοι οι τραυματίες αποθεραπεύτηκαν και τέθηκαν στην διάθεση του προπονητή Γιάννη Αρβανίτη, ο οποίος δήλωσε: «Η ένταση της τελευταίας εβδομάδας δείχνει να έχει αλλάξει την στάση της διοίκησης. Είμαστε κοντά στο να δώσουμε λύση στο γηπεδικό ζήτημα. Είναι καλό ότι μετατέθηκε ο τελικός για να έχουμε χρόνο να βρούμε ένα γήπεδο αντάξιο αυτού του ημιτελικού. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον απέναντι στον Φοίβο και είναι δεδομένο πως έχουμε τον πρώτο λόγο».

Φαβορί Διομήδης

Στη Νέα Κίο ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Διομήδης κόντρα στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μάλιστα θα εγκαινιάσουν και την νέα συνεργασία τους με την DR τηλεόραση για την ζωντανή μετάδοση του εντός έδρας αγώνων τους.

«Μάχη» στον Βύρωνα

Η φορμαρισμένη Αναγέννηση που διατηρεί το αήττητο εδώ και τέσσερις αγώνες, έχοντας κατακτήσει έξι πόντους, υποδέχεται την Κυριακή τη ΧΑΝΘ που επίσης βρίσκεται σε καλή κατάσταση με δύο νίκες στα τελευταία τρία ματς. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν τους βαθμούς που θα τους εδραιώσουν στην πρώτη εξάδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να αποφύγουν τα πλέι αουτ.