Δοκιμάζεται στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Φίλιππος

filippos paok12

Ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει χτίσει μια καταπληκτική παράδοση εις βάρος των Βεροιωτών, αφού διατηρεί το αήττητο εδώ και 16 ματς (13 νίκες- 3 ισοπαλίες) εδώ και 6 χρόνια. Τελευταία νίκη του Φιλίππου ήταν στις 17/12/2008 με 46-45 στα πέναλτι σε έναν συναρπαστικό αγώνα για το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη! Ειδικότερα στα τελευταία 8 ματς στην έδρα του ο ΠΑΟΚ έχει 5 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Ο ηγέτης και δεξιός ίντερ του ΠΑΟΚ Αλέξης Αλβανός σχολίασε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Και ο Φίλιππος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και φυσικά η ποιότητα των παικτών του δεν αμφισβητείται. Νομίζω ότι ο Φίλιππος ακόμα δεν έχει δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Αποτελείται από ταλαντούχους και έμπειρους παίκτες. Σίγουρα είναι μια ομάδα που θα είναι επικίνδυνη στα πλέι οφ. Θέλουμε να δείξουμε ανάλογο πρόσωπο που είχαμε κόντρα στην ΑΕΚ. Θα πρέπει να τρέξουμε το ματς, είναι σημείο που υστερεί ο Φίλιππος και εκεί πρέπει να τον χτυπήσουμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Φιλίππου Χρήστος Τζούβαρας είπε: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί. Εμείς αυτή την εβδομάδα είχαμε πολλά προβλήματα με μικροτραυματισμούς και ιώσεις και δεν προετοιμαστήκαμε όπως θα θέλαμε. Θέλουμε να είμαστε καλά στα πλέι οφ. Είναι κίνητρο η 3η θέση, αλλά φαβορί είναι η ΑΕΚ για να την κατακτήσει».

Σπουδαία παιχνίδια περιλαμβάνει το κυρίως... πιάτο της 17ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών

Σερί εννιά νικών ο Διομήδης!

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Διομήδης Άργους δοκιμάζεται στην έδρα του Δούκα που έχει δύο ήττες στα τελευταία τρία παιχνίδια με αποτέλεσμα να βρεθεί και πάλι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ.

Οι «Λύκοι» θέλουν να διερευνούν το αήττητο σερί τους στα 19 παιχνίδια και σε αυτό θα έχουν έναν επιπλέον σύμμαχο την παράδοση. Οι πρωταθλητές Ελλάδος κερδίζουν συνέχεια τον Δούκα εδώ και τέσσερα χρόνια, έχοντας 9 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Τελευταία νίκη του ΑΣΕΔ ήταν στις 2/4/2011 με 25-24 στο Άργος.

Ο προπονητής του Δούκα Γιώργος Κρανάκης σχολίασε: «Θέλουμε μια καλή εμφάνιση. Να βελτιώσουμε την κακή εικόνα που είχαμε στο ματς με τον ΔΙΚΕΑ. Έχουμε νεανική ομάδα που δουλεύει πολύ. Ξέρουμε τους στόχους ματς».

Ο αριστερός εξτρέμ του Διομήδη Αλέξης Σιμιτσής είπε: «Ο Δούκας είναι μια μαχητική ομάδα, που στην έδρα του αποπνέει μια σταθερότητα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας και αυτός δεν είναι άλλος, από τη νίκη και τους πολύτιμους δύο βαθμούς, οι οποίοι θα μας κρατήσουν στην κορυφή της βαθμολογίας».

Χωρίς Τρουμπέτα ο Ποσειδώνας

Με μία πολύ σοβαρή απουσία θα παραταχθεί στη Θεσσαλονίκη ο Ποσιεδώνας Λουτρακίου, καθώς θα λείψει ο βασικός αριστερόχειρας ίντερ Νέναντ Τρουμπέτας λόγω τιμωρίας. Ο Φοίβος Συκεών από την άλλη πλευρά δεν θα έχει τον Γιάννη Σαουλίδη. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους, αφού η ομάδα του Λουτρακίου ψάχνει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα πλέι οφ, θέλοντας να διατηρηθεί στην 5η θέση, ενώ ο Φοίβος αναζητά τους βαθμούς που θα τον απεμπλέξουν από τα πλέι άουτ.

«Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα. Το ότι λείπει ο Τρουμπέτας θα τους συσπειρώσει περισσότερο. Εμείς πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά. Στόχος είναι η νίκη. Η χρονική στιγμή που ήρθα στην ομάδα είναι δύσκολη. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά», είπε ο Ευθύμης Πιπελίδης τεχνικός του Φοίβου.

Ματσάρα στην Νέα Ιωνία

Δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους αναμετρούνται στη Νέα Ιωνία. Ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ υποδέχεται την Αναγέννηση Βύρωνα. Τα παιχνίδια μεταξύ τους είναι πάντα γεμάτα σασπένς και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στον 1ο γύρο η ομάδα του Θόδωρου Γκίνη νίκησε 26-24 την Αναγέννηση, η οποία πήρε «εκδίκηση» στο Κύπελλο επικρατώντας με το ίδιο σκορ στη Νέα Ιωνία!

Οι δύο Σύλλογοι μοιράζονται μαζί με τον Ποσειδώνα την 5η θέση με 15 πόντους και πλέον ο στόχος τους είναι να παγιώσουν την θέση τους στην πρώτη εξάδα, έχοντας την καλύτερη δυνατή διασταύρωση για τα πλέι οφ.

Φαβορί η ΑΕΚ
Παρότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση η ΑΕΚ παραμένει το φαβορί κόντρα στην ΓΣ Δράμα 1986. Η «Ένωση» προέρχεται από δύο σερί ήττες κόντρα σε ΧΑΝΘ και ΠΑΟΚ και βλέπει ότι τίθεται σε κίνδυνο και η 3η θέση της βαθμολογίας, αφού ο Φίλιππος έχει μειώσει στον πόντο την μεταξύ τους διαφορά. Από την άλλη η ομάδα της Δράμας λίγο έλειψε να κάνει μεγάλη έκπληξη στην έδρα του Ποσειδώνα, αλλά για μια ακόμα φορά η καλή εμφάνιση δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα. Κόντρα στην ΑΕΚ ωστόσο θα έχει εκ νέου το κίνητρο για να κάνει την ζημιά και σίγουρα δεν θα είναι εύκολη λεία.