Στον Βύρωνα το Σάββατο ο Φίλιππος κόντρα στην Αναγέννηση

filippos anagenisi virona 5

Επιστροφή στις νίκες αναζητά ο Φίλιππος το Σάββατο στον Βύρωνα κόντρα στην Αναγέννηση. Πρόκειται για ένα κρίσιμο ματς και για τις δυο ομάδες που έχουν στόχο την τετράδα. Ο Φίλιππος προέρχεται από δύο ήττες κόντρα στην ΑΕΚ για πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ η Αναγέννηση ηττήθηκε από τον Φοίβο για το πρωτάθλημα. Ωστόσο οι γηπεδούχοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι, αφού θα έχουν για πρώτη φορά στην σύνθεση τους το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον διεθνή Μαυροβούνιο αριστερόχειρα Μάρκο Λάσιτσα. Επίσης επιστρέφει μετά από πολύμηνη απουσία –λόγω προβλημάτων υγείας- ο Σέρβος περιφερειακός Νταβόρ Λάκοβιτς, κάτι που σημαίνει ότι η Αναγέννηση θα παραταχθεί με δύο ξένους.

Κατά τα λοιπά, η 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών περιλαμβάνει ένα σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στον Διομήδη Άργους και τον ΠΑΟΚ που σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να κρίνει και την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Διομήδης διατηρεί μετά από 15 ματς (13 στο πρωτάθλημα 2 στο κύπελλο) το αήττητο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την αρχή της σεζόν και τρέχει ένα σερί 10 συνεχόμενων νικών σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τελευταία ήττα του «δικεφάλου» ήταν τον Οκτώβριο από τον Διομήδη στο «Σπίτι του Χάντμπολ» με 25-20.

Η προϊστορία είναι εξαιρετικά καλή για τους «Λύκους», αφού σε 14 παιχνίδια στην έδρα τους έχουν 10 νίκες. Δύο ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΟΚ έφυγε με την νίκη άλλες δύο φορές, ωστόσο αυτές χρονολογούνται το 2010 και το 2011. Από τότε έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και η ομάδα του Άργους στο διάστημα αυτό έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς.

«Δεν είναι ένα ματς που μπορεί να κρίνει κάτι. Τα τελευταία χρόνια που γύρισα στην Ελλάδα κατάλαβα ότι το πλεονέκτημα της έδρας δεν παίζει ρόλο. Από κει και πέρα σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε. Η ψυχραιμία και τα λιγότερα λάθη θα παίξουν ρόλο. Είναι δεδομένο ότι νιώθουμε να πατάμε καλύτερα στα πόδια μας σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Αυτό φαίνεται και στο γήπεδο, αλλά υπάρχουν σαφέστατα περιθώρια βελτίωσης», σχολίασε ο ηγέτης του ΠΑΟΚ Αλέξης Αλβανός.

Το σημερινό πρόγραμμα
Α1 Ανδρών (14η αγωνιστική)
Πολιτείας 17:30, ΑΕΚ- ΓΑΣ Κιλκίς (Αβράμης- Βέργος, Γαβριήλ)
Λουτρακίου 18:00, Ποσειδώνας Λουτρακίου- ΧΑΝΘ (Σκλαβενίτης- Τσάμος, Κορρές)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- stoiximan.gr ΠΑΟΚ (Τσάκωνας- Χασκής, Νικολίτσας)
Νέας Ιωνίας 18:00, ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ- Δράμα 1986 (Καραπάνος- Χρόνης, Μίγκας)
Δαϊς 18:15, ΑΣΕ Δούκα- Φοίβος Συκεών (Συρεπίσιος- Καρατζίνας, Παπαματθαίου)
Βύρωνα 19:00, Αναγέννηση Βύρωνα- Φίλιππος Βέροιας (Ανταλής- Κουτσός, Κυριακούλιας)