Η ΟΧΕ αποχαιρετά τον Χρήστο Καψάλη

Αποχαιρετιστήριο μήμυνμα στο πρώην μέλος της Χρήστο Καψάλη εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΧΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και όλο το ελληνικό χάντμπολ αποχαιρετούν με οδύνη έναν από τους μεγαλύτερους εργάτες με τεράστια προσφορά στο άθλημα για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο Χρήστος Καψάλης «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 59 ετών, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο το χάντμπολ το οποίο υπηρέτησε από πολλές και κομβικές θέσεις ευθύνης.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην ΕΟΕ, Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης και σύσσωμο το προσωπικό της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην γυναίκα του Κατερίνα, τα παιδιά του Σοφία, Γιάννη, καθώς και σε όλη την οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας.

Ο Χρήστος Καψάλης εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος το 2000 και στην συνέχεια συμμετείχε ανελλιπώς στα όργανα της Ομοσπονδίας, διατελώντας μεταξύ άλλων Β’ Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Επιτροπής Beach Handball, ενώ από το 2008 έως το 2015 ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Χρήστος Καψάλης εντάχθηκε στον Φίλιππο Βέροιας το 1984, διατέλεσε Γενικός Γραμματέας και συνέδεσε το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου, από το πρώτο Κύπελλο Ανδρών το 1985, τον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1993, τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ το 2003, έως και το Κύπελλο του 2007.

Επί των ημερών του ο σύλλογος συνολικά κατέκτησε σε επίπεδο Ανδρών 8 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα.

Ήταν επίσης από τους βασικούς παράγοντες στο σχέδιο ανάπτυξης που έκανε τον Φίλιππο παντοκράτορα έως και σήμερα στις μικρές ηλικίες με 39 τίτλους σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων και Μίνι αγόρια, κορίτσια).

Με απόφαση της ΔΕΠ/ΟΧΕ στη μνήμη του Χρήστου Καψάλη θα κρατηθεί ενός λεπτού σε όλα τα παιχνίδια των Εθνικών πρωταθλημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Καλό ταξίδι Χρήστο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Το ελληνικό χάντμπολ θα σε ευγνωμονεί πάντα για την πολύτιμη προσφορά σου".