Παυλίδης: "Νιώθουμε έτοιμοι για την πρεμιέρα" - Τι λένε οι άλλοι 11 προπονητές

Ξεκινά το Σάββατο το πρωτάθλημα της Handball Premier. Οι δώδεκα προπονητές μιλούν για την έναρξη του πρωταθλήματος και για τα ματς της πρεμιέρας. Αναλυτικά:

Τεό Παυλίδης (Φίλιππος Βέροιας): «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Έχουμε μία νεανικότατη ομάδα που θέλουμε να τρέξει μέσα στο γήπεδο και να παίξουμε καλό χάντμπολ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ευχής έργον είναι να είναι όλες οι ομάδες ανταγωνιστικές και να ανεβάσουμε το επίπεδο του χάντμπολ. Νιώθουμε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον ΓΑΣ Καματερού. Θέλουμε να παίξουμε το χάντμπολ που έχουμε προετοιμάσει όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε πλήρεις με εξαίρεση τον Αρσενασβίλι, του οποίου η μπλε κάρτα δεν έχει έρθει ακόμα».

Γιώργος Ζαραβίνας (Ολυμπιακός ΣΦΠ/ Όμιλος Ξυνή): «Εύχομαι να είναι ένα πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς και με υγεία για όλες τις ομάδες. Να είναι μια καλή διοργάνωση και μιας και θα καλυφθεί και τηλεοπτικά να δούμε και καλό θέαμα. Κάτι που μπορεί να γίνει αφού κάποιες ομάδες έχουν δυναμώσει. Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι να είμαστε θεωρητικά το φαβορί, όμως πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε ρυθμό, να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι για να πάμε στα παιχνίδια που είναι ντέρμπι».

Κώστας Μπούνας (ΑΣΕ Δούκα): «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τις μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποιήσαμε, καθώς καλύψαμε απόλυτα τις αποχωρήσεις παιχτών από το περσινό ρόστερ. Όλοι οι αθλητές που επιλέχθηκαν για να ενσωματωθούν στην ομάδα ανταποκρίνονται πλήρως τόσο στο αγωνιστικό προφίλ που θέλουμε να παρουσιάσουμε, όσο και στη γενικότερη αθλητική φιλοσοφία που ο σύλλογος διαχρονικά καλλιεργεί. Η στόχευση της ομάδας ειναι να επενδύσουμε σε ταλαντούχους νέους αθλητές , ώστε μακροπρόθεσμα να αναβαθμίσουμε το τμήμα. Είναι βέβαιο πως το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό, καθώς έχουν ενισχυθεί σημαντικά αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων ΑΕΚ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι οποίες θεωρώ ότι έχουν προβάδισμα για την κατάληψη των τριών πρώτων θέσεων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ο στόχος μας είναι να καταλάβουμε μια θέση στην πρώτη τετράδα και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ανάλογα και με τη δυναμική που θα έχουν εκείνη την περίοδο οι υπόλοιπες ομάδες της κορυφής. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή αγωνιστική χρονιά και σε όλους τους αθλητές υγεία και προσωπικές επιτυχίες».

Νίκος Γραμματικός (ΑΕΚ): «Προσπαθούμε μαζί με τη διοίκηση της ερασιτεχνικής και ειδικότερα τον Σταμάτη Παπασταμάτη να φτιάξουμε σε πρώτο επίπεδο μια σκληρή ανταγωνιστική ομάδα. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο μαζί με τα πλέι οφ και στο τέλος κάνεις ταμείο.
Πάμε στο Άργος να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Ο χαρακτηρισμός φαβορί είναι πολύ θεωρητικός. Το δείχνεις μέσα στο γήπεδο με την αγωνιστική παρουσία σου. Να το λες πριν το παιχνίδι δεν έχει αξία. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Διομήδη. Είναι μια σκληρή ομάδα σε μια δύσκολη έδρα. Πρέπει να πάμε εκεί και να είμαστε πιο σκληροί και πιο δυνατοί για να πάρουμε το παιχνίδι».

Κώστας Δεληγιάννης (Διομήδης Άργους): «Θέλω να ευχηθώ καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία, σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Για εμάς η χρονιά ξεκινάει με έναν δύσκολο αντίπαλο, την ΑΕΚ, που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παρά τα προβλήματα των τραυματισμών που αντιμετωπίσαμε το τελευταίο διάστημα της προετοιμασίας, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, με στόχο τη νίκη. Σημαντικό ρόλο για την κατάκτηση της νίκης θα παίξει η παρουσία των φιλάθλων της ομάδας μας. Καλώ λοιπόν όλους τους φίλους του Διομήδη να στηρίξουν την προσπάθεια μας το Σάββατο στο κλειστό της Νέας Κιου».

Στέλιος Σεϊρεκίδης (ΠΑΟΚ): «Ένας δύσκολος κύκλος προετοιμασίας έκλεισε, είμαστε στην τελική ευθεία πλέον, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Αερωπό που έχει δυνατή και δύσκολη έδρα. Σίγουρα θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τα περιθώρια και να διεκδικήσει το καλύτερο. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα και σε καλή κατάσταση, ενώ είμαστε πλήρεις καθώς επέστρεψαν Πέγιοβιτς και Κοκώνης. Υπάρχει βέβαια αυτή την ώρα ένα ερωτηματικό για τον Καλόμοιρο. Η ομάδα είναι έτοιμη για να πάρει τη νίκη».

Σπύρος Μπαλωμένος (Πανελλήνιος): «Είναι ένα πρωτάθλημα με ομάδες ανταγωνιστικές. Θα διεξαχθούν αμφίρροπα παιχνίδια. Ο Πανελλήνιος θέλει να διατηρηθεί στην μεγάλη κατηγορία και από κει και πέρα να διεκδικήσει ότι το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι. Ο αγώνας της Κυριακής με τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολος. Για εμάς θα είναι μια ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας».

Γιάννης Πηλαλίδης (Αερωπός Έδεσσας): «Ευχόμαστε σε όλους τους συντελεστές του αθλήματος μια χρονιά με υγεία. Να μπορέσουμε όλοι μαζί οι φορείς να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση και την εξέλιξη του ελληνικού χάντμπολ. Ελπίζουμε να γίνει ένα ελκυστικό προϊόν στο άμεσο μέλλον και ειδικότερα με την παρουσία των τριών μεγάλων ομάδων (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Είμαστε μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, που αποτελείται κυρίως από γηγενείς αθλητές. Έχουμε ενισχυθεί με δύο ξένους, που θεωρώ ότι ταιριάζουν στη λογική της ομάδας. Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα μπορέσουμε να εντάξουμε κι άλλους αθλητές από τα ηλικιακά ώστε χρονιά με χρονιά να σταθεροποιούμαστε αλλά και να ανεβαίνουμε. Αδιαμφισβήτητο φαβορί στον αγώνα είναι ο ΠΑΟΚ, όπου έχουμε διαφορετικούς στόχους. Από εκεί και πέρα σαν νοοτροπία που θέλουμε να βάλουμε, είναι ότι ποτέ δεν θα μπαίνουμε στον αγώνα με την λογική ότι είναι το παιχνίδι χαμένο επειδή μπορεί ο αντίπαλος να έχει θεωρητικά καλύτερα ρόστερ. Έχουμε δείξει ότι στην έδρα μας είμαστε αξιόμαχοι, αυτό το στοιχείο θέλουμε να το έχουμε και φέτος και από εκεί και πέρα να γίνει αυτό και στα εκτός έδρας παιχνίδια, άσχετα με τον αντίπαλο. Σεβόμαστε την δυναμική και τον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά οφείλουμε να δώσουμε το 100% και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

Δημήτρης Πελεκίδης (Φοίβος Συκεών): «Νομίζω φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και στο κομμάτι των πλέι όφ και στα πλέι άουτ. Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσουν τους τίτλους. Δούκας, Διομήδης και Φίλιππος θα προσπαθήσουν να μπουν... σφήνα στην τετράδα και φυσικά έχουν προβάδισμα για την εξάδα. Εμείς φέτος έχουμε κάνει ανανέωση, σκοπός είναι να επενδύσουμε στα νέα παιδιά και να προωθήσουμε τους αθλητές του συλλόγου. Έχουμε μόνο 3-4 παίκτες άνω των 30 ετών. Βασικός στόχος είναι η παραμονή χωρίς πλέι άουτ. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
Για το ματς στην Δράμα έχω να πω πως είναι πρεμιέρα και επικίνδυνο ματς. Δεν πρέπει να μας παρασύρει το γεγονός ότι μπήκε στην κατηγορία λόγω της αποχώρησης του Σεριφάτου. Είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί στην Α2 Ανδρών και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Διαθέτει νεανικό σύνολο και όποιος την υποτιμήσει θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Τους σεβόμαστε απεριόριστα και έτσι θα τους αντιμετωπίσουμε».

Παναγιώτης Μεσσήνης (ΓΑΣ Καματερού): «Το πρωτάθλημα είναι ανανεωμένο και όλοι περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της έλευσης του Ολυμπιακού στο άθλημα. Αυτό το γεγονός θέλει πολύ προσοχή στην διαχείριση, αλλά ταυτόχρονα είναι και μεγάλη ευκαιρία. Σίγουρα θα είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα, ο πήχης ανεβαίνει. Το χάντμπολ τα τελευταία χρόνια το παρακολουθούν αρκετοί θεατές, αλλά τώρα είναι η ευκαιρία να ξεπεράσει και άλλα παραδοσιακά αθλήματα γιατί κατά γνώμη μου είναι και πιο όμορφο από τα υπόλοιπα. Έτσι όπως είναι δομημένο το πρωτάθλημα με τις μεγάλες ομάδες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, το να συμμετέχει και ο ΓΑΣ Καματερού στην Handball Premier είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για την γειτονιά του Καματερού. Φυσικά δεν μας αρκεί μόνο η συμμετοχή, θέλουμε να παραμείνουμε και να μεγαλώνουμε χρόνο με τον χρόνο. Όλες οι κινήσεις μας οργανωτικά και αγωνιστικά, γίνονται με σύνεση και με διάθεση να βάζουμε βάσεις, ώστε να χτίζουμε για το μέλλον.
Στόχος της σεζόν είναι η παραμονή και να έχουμε γεμάτο το γήπεδο από τις ακαδημίες μας που θα βλέπουν την πρώτη ομάδα. Πολύ σημαντική επίσης είναι η παρουσία και η γυναικεία ομάδας στην Α1 Γυναικών. Συνδέοντας και το αυριανό ματς με τον Φίλιππο Βέροιας θα θέλαμε και εμείς στο Καματερό να κάνουμε μία μικρή... Βέροια, μία πόλη που την σεβόμαστε για όσα έχει προσφέρει στο άθλημα.
Ο Φίλιππος είναι το φαβορί, έχει ένα σύνολο που παίζει χρόνια μαζί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε. Θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Αντώνης Τσολάκος (ΧΑΝΘ): «Όλοι νομίζουμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης σε αυτό θα βοηθήσει και η είσοδος της Δημόσιας τηλεόρασης, αφού το κίνητρο θα είναι μεγαλύτερο. Στη ΧΑΝΘ έχουμε φτιάξει μια ομάδα στη λογική του συλλόγου. Έχουμε την απώλεια του Αργυρίου, που ήταν σημαντικός για εμάς, ενώ ο Ρεμπελάκος είναι άρρωστος και δεν θα μας βοηθήσει τις πρώτες αγωνιστικές. Βασιστήκαμε στην ίδια ομάδα με πέρσι. Δεν μπορούμε να βάλουμε κάποιον στόχο, θα κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Αναφορικά με το αυριανό ματς, ο Δούκας απ’ ότι φαίνεται είναι εξίσου δυνατός με πέρσι. Είναι ο φιναλίστ του πρωταθλήματος. Ως νεοφώτιστοί θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα».

Σάκης Βαλαβάνης (Χιλιώτης ΓΣ Δράμα 1986): «Για εμάς είναι μια μεγάλη πρόκληση η παρουσία μας στην Handball Premier. Mας δόθηκε αυτή η ευκαιρία και θα προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για τον σύλλογο και το Δραμινό χάντμπολ.
Υπάρχουν 4-5 ομάδες που βρίσκονται ένα με δύο επίπεδα ψηλότερα από τις υπόλοιπες. Σαν Δράμα θα παλέψουμε με τα δικά μας παιδιά, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε. Πιστεύω θα είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με την προηγούμενη μας παρουσία πριν τρία χρόνια στην μεγάλη κατηγορία. Σίγουρα ο βαθμός ετοιμότητας μας είναι χαμηλός σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, αφού ξεκινήσαμε αργότερα την προετοιμασία, ωστόσο πιστεύουμε ότι με το πάθος, τον ενθουσιασμό και την δύναμη του κόσμου, θα καλύψουμε αυτό το χάντικαπ.
Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις. Ο Φοίβος είναι έμπειρη ομάδα με πολλά χρόνια στην Handball Premier. Διαθέτει ποιοτικούς παίκτες. Σίγουρα θα το θέλαμε αργότερα, αλλά αυτή ήταν η κλήρωση. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι μπορούμε από αυτό το ματς να κερδίσουμε πράγματα».