Κόντρα στην ΑΕΚ ο Φίλιππος

Ένα από τα ματς που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον το Σάββατο (6μμ) είναι αυτό της ΑΕΚ κόντρα στον Φίλιππου στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας. Είναι ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά και μερικές ιδιαιτερότητες.

Βαθμολογικά, η ΑΕΚ βρίσκεται στην ζώνη της πρώτης τετράδας και παλεύει για την εξασφάλιση μιας από τις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση, συνεπώς κάθε βαθμός είναι καθοριστικός. Από την άλλη, ο Φίλιππος στην 7η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, έναν ακριβώς βαθμό πίσω απ’ τον 6ο, Πανελλήνιο όμως βαθμολογικά δεν έχει χάσει το...τρένο της τετράδας. Ένα - δυο αποτελέσματα στα ντέρμπι είναι αρκετά να βάλουν ξανά τον Φίλιππο στην μάχη της 4ης θέσης, οπότε κάθε άλλο παρά αδιάφορος θα είναι κόντρα στην ΑΕΚ.

Όσον αφορά τις ιδιαιτερότητες, η ΑΕΚ θα βρει απέναντί της ένα πρώην δικό της παίκτη, τον πίβοτ Δημοσθένους ενώ από την άλλη, ο Φίλιππος θα αντιμετωπίσει τον πρώην προπονητή του Κώστα Τούτση αλλά και τον Χρήστο Νικολαΐδη ο οποίος ξεκίνησε την σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα αλλά έλυσε την συνεργασία του και μετακινήθηκε στην ΑΕΚ.

Ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ Γιώργος Πέρρος σχολίασε: «Δύσκολο παιχνίδι και καθοριστικό για την συνέχεια. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο ματς και να είμαστε νικητές. Ο Φίλιππος είναι ανεβασμένος και θέλει να αποδείξει ότι δεν του αρμόζει η βαθμολογική του θέση. Μακάρι στον επόμενο αγώνα να χρησιμοποιήσουμε ως έδρα το ΟΑΚΑ».

Από την πλευρά του ο Πλέι μέικερ του Φιλίππου Μπάμπης Δομπρής είπε: «Είναι παιχνίδι... θάνατος σου η ζωή μου. Η μόνη μας ελπίδα να πλησιάσουμε την τετράδα είναι να κερδίσουμε αύριο. Είχαμε ατυχίες με Δούκα και Πανελληνίου, αλλά έχουμε βελτιωθεί και πιστεύω είμαστε σε καλή κατάσταση».

Όσον αφορά το ματς του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ κέρδισε στο Μακροχώρι με 26-30.