Το τρίτο ημίχρονο του αγώνα Φίλιππος – ΑΕΚ

filippos aek

Εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στο ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας. Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο από νωρίς και η νίκη του Φιλίππου στο πρώτο ματς είχε δημιουργήσει κλίμα πρόκρισης από πολύ νωρίς.

Την υποστήριξη 70-80 φίλων της είχε στο Μακροχώρι η ΑΕΚ. Οι φίλοι της Ένωσης υποστήριξαν θερμά την ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη και παρά την ήττα της ομάδας τους με μεγάλη διαφορά συνέχισαν να τραγουδούν μέχρι το τέλος.

Η νίκη του Φιλίππου στο Μακροχώρι επί της ΑΕΚ ήταν η πρώτη στην ιστορία των δυο ομάδων. Ο Φίλιππος όσες φορές κέρδισε την ΑΕΚ στην Βέροια, έπαιξε στο Φιλίππειο. Στο Μακροχώρι πάντα έχανε. Το Σάββατο έσπασε και αυτή η παράδοση.

filippos aek2

Χωρίς τους Σανίκη, Αποστολίδη αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ ο Φίλιππος. Ο πρώτος ήταν πανέτοιμος να επιστρέψει αλλά μια ξαφνική ίωση την Παρασκευή το βράδυ τον κράτησε εκτός. Ο Αποστολίδης είχε ενοχλήσεις στο χέρι και για να προφυλαχθεί έμεινε εκτός αποστολής.

Τίποτα δεν άφηναν οι δυο Δανοί διαιτητές Χέρμαν και Μάντσεν. Σφύριξαν τα πάντα και έδειξαν μια ιδιαίτερη...ευαισθησία στα επιθετικά φάουλ.

filippos aek3

Ο Κύπριος Τηλέμαχος Σαββίδης ήταν ο παρατηρητής της αναμέτρησης και ολοκλήρωσε την αποστολή του χωρίς προβλήματα.

Στον φίλο της ομάδας Σωκράτη Δελαντώνη αφιέρωσε τη νίκη της ομάδας ο Σάββας Καρυπίδης, ο οποίος έχασε ξαφνικά τον πατέρα του. Ο διεθνής εξτρέμ δεν ξέχασε και τον Ηλία Μάντζο που πρόσφατα έφυγε από τον Φίλιππο για να εργαστεί στην Κύπρο.

filippos aek4

Μεταξύ των επισήμων που βρέθηκαν στο γήπεδο το Σάββατο ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου.

Με χορευτικό τρόπο πανηγυρίστηκε η νίκη – πρόκριση από τους παίκτες και τους διοικούντες του Φιλίππου. Όλοι μαζί έκαναν έναν κύκλο και στο τέλος έπεσαν στο παρκέ.

filippos aek5