Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε αλλά δεν δίνουν πρόκριση

filippos aek kosmos

"Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε" σχολίασε ο παλαίμαχος παίκτης Θόδωρος Γκίνης, σχολιαστής στην ζωντανή μετάδοση του αγώνα ΑΕΚ - Φίλιππος, όταν άκουσε από τον Κώστα Χατζηδημητρίου να του λέει ότι η τελευταία νίκη της Βεροιώτικης ομάδας ήταν το 2009 και από τότε η ΑΕΚ μετρούσε δώδεκα σερί νίκες. Πράγματι η παράδοση έσπασε και το αρνητικό σερί που στοίχειωνε τον Φίλιππο από τον Οκτώβριο του 2009 (29-25 είχε κερδίσει ο Φίλιππος) σταμάτησε στον Βύρωνα.

Για να έχει όμως αξία μια τέτοια νίκη, θα πρέπει να συνοδευτεί από την πρόκριση. Έτσι είναι οι διπλοί Ευρωπαϊκοί αγώνες. Κερδίζει αυτός που θα έχει το πάνω χέρι μετά από δυο ματς. Η νίκη στο πρώτο ματς, ακόμη κι αν αυτή είναι εκτός έδρας, δίνει μια πρόσκαιρη ευφορία, αλλά δεν οδηγεί από μόνη της στον στόχο. Χρειάζεται άλλη μια προσπάθεια στον επαναληπτικό για να εξασφαλιστεί το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Κατά συνέπεια, από την Δευτέρα ο Φίλιππος θα πρέπει να ξεχάσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον επαναληπτικό και να αντιμετωπίσει τα πράγματα σαν να άρχιζαν από την αρχή.

Σε αυτή την προσπάθεια, ο Κώστας Τούτσης και οι παίκτες του δεν θα πρέπει να είναι μόνοι τους. Το γήπεδο θα πρέπει να γεμίσει ασφυκτικά από Βεροιώτες φιλάθλους οι οποίοι θα δώσουν με την παρουσία τους την ώθηση για να φτάσει η ομάδα στον στόχο. Αν αυτό γίνει, όλοι μαζί θα γιορτάσουν μια ακόμη μεγάλη Ευρωπαϊκή επιτυχία.