Γυναικείο: Κέρδισε τις Νεφέλες στην Κατερίνη ο Αστέρας

Νικήτρια αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα του πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής κατηγορίας , με αντίπαλο της Νεφέλες Κατερίνης, στο γήπεδο του Δίου, με τελικό σκορ 2 - 3.

Η γυναικεία ομάδα έκλεισε τις υποχρεώσεις της, αήττητη με 28 βαθμούς καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και ταυτόχρονα τον τίτλο του πρωταθλητή , αφήνοντας την ομάδα της Κατερίνης στη δεύτερη θέση με 22 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ καλά για τα κορίτσια του Γιάννη Γιάννου, παρόλο που είχαν κόντρα άνεμο και δυσκόλευε τις προσπάθειες τους. Πρώτη καλή στιγμή στο 7' σε γέμισμα της Μουρατίδου απο πλάγια αριστερά πήρε κεφαλια η Ντούσκα στη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο
16' απευθείας εκτέλεση φάουλ η Κιουτάχιαλη αλλά απέκρουσε σωτηρία η Πατσιοδήμου σε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό δυνατό σουτ της Μουρατίδου από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά απέκρουσε πάλι σωτηρία η Πατσιοδήμου.

Το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων τράνταξε στο 18' με το απευθείας μονοκόμματο σουτ της Παπαδοπούλου απο πλάγια θέση. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχες στο 21' μπήκαν μπροστά με πλασέ της Καπέτα, από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας του Αστέρα που δεν κατάφερε να απομακρύνει έγκαιρα τη μπάλα. Αυτό το γεγονός ανέτρεψε την εικόνα της αναμέτρησης με τα κορίτσια του Αστέρα να αμύνονται με τις γηπεδούχες να ανεβάζουν πίεση και στο 30' το σουτ της Μιχαηλίδου Ε. χτύπησε στο οριζοντιο δοκάρι και πήγε άουτ. Παρόλο που η ομάδα του Αστέρα έμεινε πίσω στο σκορ , είχε και κόντρα τον αέρα, δημιούργησε πολύ καλή ευκαιρία στο 35' με τη Ντούσκα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα που παιχνιδιού άλλαξε και στο 48' η Καλαϊτζόγλου με καλή άμυνα στην περιοχή των γηπεδούχων κέρδισε τη μπάλα, πάσαρε στην αφύλαχτη Παπαδοπούλου μέσα στην περιοχή και αυτή με τη σειρά της με πολύ καλό σουτ την έστειλε στο «γάμα», φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα.

Η γρήγορη ισοφάριση έδωσε άλλο αέρα στον αγώνα με τις φιλοξενούμενες να πέρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 53' στο σουτ της Παπαδοπούλου απέκρουσε σωτηρία η τερματοφύλακας και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 55' απευθείας εκτέλεση φαουλ της Κιουταχιαλη απο το κέντρο του γηπέδου η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Πατσιοδήμου. Οι γηπεδούχες απείλησαν στο 58´ με κεφαλιά της Ασσιχίδου, μετά απο εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι. Πολύ καλή ευκαιρία στο 77' που έφυγε μόνη στην επίθεση η Μουρατίδου βγήκε σε τετ-α-τετ, αλλά μπλόκαρε τη μπάλα η τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Η κυριαρχία των κοριτσιών συνεχίστηκε και στο 86' η Παπαδοπούλου διπλασίασε τα τέρματα για τον Αστέρα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, από πλάγια θέση έξω απο την περιοχή. Στο 89' δυνατό σουτ της Μουρατίδου έξω απο την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό η ίδια παίκτρια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή γράφοντας το 1 - 3 , δίνοντας άλλες διαστάσεις στην έκβαση της αναμέτρησης.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα τα κορίτσια του Αστέρα έριξαν ρυθμό και στο 92' οι φιλοξενούμενες μείωσαν με σουτ της Μιχαηλίδου, μετά από αδράνεια της άμυνας που δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα από την περιοχή.

Η απόδοση της γυναικείας ομάδας του Αγροτικού Αστέρα ήταν πολύ καλή για μια ακόμη αναμέτρηση, κατέλαβε την πρώτη θέση της Γ´ Εθνικής κατηγορίας, τερμάτισε αήττητη και πήρε δίκαια τον τίτλο του πρωταθλητή του 2ου ομίλου. Την πρωτιά στους σκόρερς έχει και η επιθετικός του Αγροτικού Αστέρα Χαρά Παπαδοπούλου, σε όλους τους ομίλους της Γ΄Εθνικής.

Με τη λήξη της αναμέτρησης ακολούθησαν πανηγυρισμοί με σαμπάνιες και χορούς στο χώρο του γηπέδου, από όλες τις παίκτριες και τον προπονητή.

ΝΕΦΕΛΕΣ (Κων/νος Δαυιδόπουλος): Πατσιοδήμου, Πλακίδου, Καπέτα, Μιχαηλίδου Π., Παπακώστα (85' Χατζηδάκη), Κουκουστρίκα, Ασσιχίδου, Ναβροζίδου, Μιχαηλίδου Ε., Τριγωντζή, Σκαμπαρδώνη (87' Παπάζογλου).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιάννης Γιάννος): Ζουμπουλίδου, Κανελλάκη (93' Τσούκα Γ.), Τσεχελίδου (46' Καλαϊτζόγλου), Μπαξεβάνου, Κιουτάχιαλη, Στρίμπα, Φεϊμ, Μουρατίδου, Παπαδοπούλου, Ντούσκα (91' Δεληγιαννίδου Αγ), Δρενοβιάδου.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Σουλίδης Διονύσης με βοηθούς τον κ. Βογδόπουλο Θωμά και τον κ. Παπαδόπουλο Θεόδωρο από την ΕΠΣ Κοζάνης.