Εντός έδρας ήττα της Βέροιας από τον Ηρακλή

Veria Ira cup

Την ήττα με 0-1 γνώρισε η Βέροια στο πρώτο ματς της τρίτης φάσης του κυπέλλου από τον Ηρακλή. Η Βέροια ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη. Είχε τρεις καλές ευκαιρίες χωρίς να απειληθεί καθόλου στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος η Βέροια διατήρησε τον έλεγχο, είχε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα με πέναλτι αλλά πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει. Αυτό που δεν έκανε η Βέροια, το έκανε ο Ηρακλής με τον Μπαρτολίνι σε μια στημένη φάση, πήρε το προβάδισμα κι έφτασε στη νίκη και απέκτησε προβάδισμα στον επαναληπτικό.

 

Στο πρώτο μέρος η Βέροια ήταν καλύτερη. Έλεγξε τον ρυθμό τους ματς, είχε τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ και δεν επέτρεψε στον Ηρακλή να απειλήσει σε κανένα σημείο.

Στο 12' ο Σιόντης κέρδισε φάουλ από τον Μπαρτολίνι, στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Νέτο το εκτέλεσε απευθείας αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον. Στο 16' είχαμε σουτ από καλή θέση του Άρτσε, η μπάλα κόντραρε στον Ζιαμπάρη, στη συνέχεια έφτασε στον Καϊκούτ μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 25' η Βέροια βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-0. Σε σέντρα από τα αριστερά, ο Μαγέφσκι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, πλάσαρε αλλά ο Χουάντερσον έδιωξε σε κόρνερ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής επιδίωξε να κρατήσει το μηδέν πίσω και προσπάθησε να βγει μπροστά χωρίς ωστόσο να ενοχλήσει την αμυντική γραμμή της Βέροια. Ένα σου του Μπουκουβάλα έξω από την περιοχή στο 17' το οποίο πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από τα δοκάρια του Καντιμοίρη, κι ένα σουτ του Κάσσου που κόντραρε κι εξουδετερώθηκε εύκολα από τον τερματοφύλακα της Βέροιας ήταν όλες κι όλες οι τελικές του Ηρακλή στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η Βέροια διατήρησε τον έλεγχο αλλά ο Ηρακλής ανέβηκε ψηλότερα και έψαξε τρόπους να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Αγωνισιτκά, η Βέροια ήταν αυτή που απειλούσε και δημιουργούσε φάσεις αλλά οι παίκτες της και σε αυτό το ματς είχαν δυσκολία στο σκοράρισμα.

Στο 57' ο Αμπντούν έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Ναζλίδης άφησε την μπάλα να περάσει, ο Μαγέφσκι βρέθηκε σε θέση βολής μόνος αλλά σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ.

Στο 60' η Βέροια κέρδισε πέναλτι, όταν ο Στάμος κράτησε τον Ναζλίδη μέσα στην περιοχή, σε εκτέλεση κόρνερ. Ο Ναζλίδης εκτέλεσε αλλά ο Χουάντερσον έπεσε στην δεξιά του γωνιά και απόκρουσε.

Στο 67' ο Μαγέφσκι μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να διακριθούν για τις επιθετικές τους αρετές, βρέθηκαν δυο φορές σε θέση για γκολ και πήρν το προβάδισμα.

Στο 70' ο Ηρακλής επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια σύγχυση στην άμυνα της Βέροιας μετά από άστοχη έξοδο του Καντιμοίρη, ο Μπαρτολίνι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 73' ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ρομάνο εκτέλεσε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαρτολίνι πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 0-1.

Μετά το γκολ, η Βέροια έψαξε την ισοφάριση κυρίως με σέντρες από δεξιά. 

Στο 75' ο Νέτο έκανε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ναζλίδη στο ύψος του πέναλτι, αυτός έκανε γρήγορα το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 77' πάλι ο Νέτο έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Κόλα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ.

Στο 87' είχαμε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο, αλλά ο Χουάντερσον έπεσε στην γωνιά του και απόκρουσε.

Διαιτητής: Θάνος (Ποντίκης, Κουρέντας)

ΒΕΡΟΙΑ: (Γεωργιάδης) Καντιμοίρης, Νάστος, Μαραγκός, Όστοϊτς, Σιόντης, Νέτο, Άρτσε, Μαγέφσκι (79' Μελικιώτης), Ναζλίδης, Καϊκούτ (61' Γεωργιάδης), Αμπντούν (61' Κόλα).

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Παπαδόπουλος) Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης (64' Σαραμαντάς), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Στάμου (71' Πουρτουλίδης), Κάσσος, Τσιλιανίδης, Ιντζόγλου, Ρομάνο (89' Τσότρα), Βέλλιος.