Ακάθεκτη η Ακαδημία Βέροιας συνέτριψε τον Ολυμπιακό Ν.

akadimia nireas

Του Βασίλη Τσιφτελίδη

Σε περίπατο μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι η Ακαδημία Βέροιας, σκορπίζοντας τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, Ολυμπιακό Νάουσας με το ευρύ 5-1, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον κορυφαίο ως είθισται ικανότατο σκόρερ Μάκη Αργυρόπουλο, που έκανε χατ-τρικ , με τρία παλικαρίσια γκολ και δημιούργησε άλλα δύο .

Στα ντουζένια της και σε αυτήν την σπουδαία αναμέτρηση, η Ακαδημία ,που πραγματοποίησε την πλέον εξαιρετικότατη εμφάνιση και αφού έχασε ρεσιτάλ χαμένων κραυγαλέων ευκαιριών διαδοχικά, θα μπορούσε να πετύχει χωρίς διάθεση υπερβολής πολλά τέρματα. Ωστόσο σημείωσε άνετα 5 υπέροχα γκολ -δεχόμενη μονο ένα, καλπάζει ολοταχώς μπρος τα πάνω με υψηλό ηθικό και συγκρατημένη αισιοδοξία για ανάλογη συνέχεια. Αντίθετα ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε την υψηλή βαθμολογική θέση του. Ήταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι κυριολεκτικά ανύπαρκτος και εκτιμούμε ότι περαιτέρω περιγραφή, δεν αντέχει στην κριτική ,καθόσον το αποτέλεσμα μίλησε από μόνο του λογω μεγέθους.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο αγώνας διεξήχθη κάτω από δριμύ ψύχος ,που θύμιζε πολική θερμοκρασία, χωρις ωστόσο να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο την φανταστική απόδοση κυρίως των γηπεδούχων. Για την ιστορία τα γκολ πέτυχαν οι Σοφιανίδης στο 40' με σουτ κοντινό 1-0, στο 43' πάλι ο ίδιος παίκτης με πλασέ στην μικρή περιοχή διπλασίασε τα γκολ. Στην συνέχεια ήταν η ώρα του Αργυρόπουλου ,που σημείωσε τρία έξοχα τέρματα με ατομική προσπάθεια στο 55'-65'-89' [5-1] Το γκολ της τιμής πέτυχε για τους κόκκινους ο Λέσι με απ' ευθείας κτύπημα φάουλ νωρίτερα στο 73'.

Πολύ καλή η Διαιτησία του κ. Μαργαρίτη με βοηθούς κ.Λιόλιο -Σωτηριάδη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ Β. : ΚΟΥΒΑΡΟΣ ΤΑΡΑΤΣΙΔΗΣ ΜΠΡΑΝΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΜΠΟΥΡΚΑΤΖΗΣ [71' ΑΠΑΖΙΔΗΣ] ΚΟΥΒΑΡΟ ΕΜ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ [ 85' ΠΑΠΟΥΛΙΔΗΣ] ΠΟΡΦΥΡΗΣ [71' ΛΕΝΤΙ]

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν: Μπουμπουλέντρας- Τσιούλης Χ" Ιωαννίδης ΚΟΦΕΙΑΔΗΣ Μπλίατκας Βλαχοδήμος[63' Σαρπίνος] Μήτσικας Ζιαμπάκας[42' Λέσι] Ιωακειμιδης [56' Κωστόπουλος] ΠΑΠΑΠΕΣΙΟΣ Κωνσταντινίδης Δ.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Δυστυχώς από το πουθενά και χωρίς ουσιαστική αιτία ,σημειώθηκαν λίγο μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα σοβαρά μάλιστα επεισόδια, ανάμεσα σε παράγοντες -παίκτες του Ολυμπιακού Νάουσας σε βάρος της Διαιτησίας γενικά. Από μια μικρή λεκτική αψιμαχία μεταξύ επόπτη και ενός ποδοσφαιριστή για κάποιο αμφισβητούμενο οφσάιντ ,δεν άργησε να έρθουν στα χέρια. Συγκεκριμένα ο εικονολήπτης που βιντεοσκοπούσε το παιχνίδι για λογαριασμό του Ολυμπιακού Ν. όρμησε μέσα στα αποδυτήρια των Διαιτητών μαζί με φιλοξενουμένους παίκτες, και έγινε το έλα να δεις, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των παραγόντων και των δύο ομάδων να συγκρατήσουν τους παραπάνω μαινόμενους.

Μετά από λίγο κατέφθασαν τρία περιπολικά με σημαντική Αστυνομική δύναμη για να επιβάλλει την τάξη, αν και τα πράγματα, είχαν ηρεμήσει κάπως νωρίτερα. Επίσης ο Διαιτητής αναγνωρίζοντας πέντε παίκτες ανακοίνωσε ότι θα αντικρύσουν κόκκινη κάρτα σύμφωνα με τον κανονισμό, καθότι έλαβαν μέρος στα απροσδόκητα επεισόδια. Συνέχεια με συνοδεία Αστυνομικών -αποχώρησαν Διαιτητής και επόπτες από τα αποδυτήρια μετά από αρκετή ώρα .

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του ,η γνωστή και καταξιωμένη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου Σάκης Σίμπος σημείωσε: «Λυπάμαι όσοι ασχολούνται με την ανεύρεση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών να πάνε σε οφθαλμίατρο». Μια απλή φράση με αρκετή δόση ειλικρίνειας. Εκτιμούμε πως δικαιολογημένα εκφράσθηκε ο παραπάνω ως άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου ,καθόσον στην ομάδα αγωνίζεται πράγματι φαινόμενο -ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Μάκης που κάνει αισθητή μάλιστα την διαφορά και να αποτελέσει τον ενδιαφέρον σε πολλές επαγγελματικές ομάδες ,καθόσον μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα σε αυτές τις κατηγορίες .