Όλα έτοιμα για το Veria Basketball Camp - Ετοιμάζει εκπλήξεις φέτος ο Κώστας Τσαρτσαρής

Ξεκινάει την Παρασκευή 16 Ιουνίου το Veria Basketball Cam με τον Κώστα Τσαρτσαρή (θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου). Το διάστημα αυτό, τα νεαρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μυστικά του αθλήματος από έναν από τους κορυφαίους αθλητές που πέρασαν από τα Ελληνικά γήπεδα. Η διοργάνωση έχει την υποστήριξη του δήμου Βέροιας (και του ΚΑΠΑ Βέροιας) αλλά και των δυο συλλόγων Φιλίππου και ΑΟΚ.

Για την φετινή διοργάνωση δόθηκε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Βέροιας.

«Είναι ιδιαίτερα θετική η διεξαγωγή του καμπ, πιστεύουμε στον αθλητισμό. Σε μια εποχή με πολλούς πειρασμούς, ο αθλητισμός μπορεί να τους δώσει έναν άλλο τρόπο σκέψης και μια άλλη υποδομή. Είμαστε κοντά σε αυτή την διοργάνωση» σχολίασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και πρόσθεσε ότι η φετινή άνοδος του ΑΟΚ ήταν ένα μικρό βήμα για τον αθλητισμό της περιοχής ενώ επίσης άξιζε να μείνει στην κατηγορία ο Φίλιππος.

1495450697298

Το κεντρικό πρόσωπο του καμπ, ο Κώστας Τσαρτσαρής σημείωσε: «Στόχος να φέρουμε τα παιδιά στον αθλητισμό, να δώσουμε εναλλακτική λύση σε διάφορα θέματα που μαστίζουν την κοινωνία και διέξοδο στους γονείς. Μετά από δυο χρόνια αποκτήσαμε μεγάλη εμπειρία. Φέτος έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε στα παιδιά επιπλέον πράγματα, όπως να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι του Αντετοκούμπο στην Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης και τα αδέρφια του εναντίον της γενιάς του 2005. Θα βάλουμε νέα στοιχεία στις προπονήσεις και θα κρατήσουμε το 3Χ3 στο κέντρο της Βέροιας. Η διάθεση υπάρχει, θέλουμε να μας αγκαλιάσει η πόλη. Συγχαρητήρια στον ΑΟΚ για την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες και μακάρι μαζί με τον Φίλιππο να ανέβουν ακόμη ψηλότερα».

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στον ΑΟΚ. Ευχή μου να επιστρέψει ο Φίλιππος στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Εμείς ως ΚΑΠΑ είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες. Ο Τσαρτσαρής είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που έβγαλε η Βέροιας. Εκτός από αθλητής ήταν κύριος μέσα και έξω από τα γήπεδα. Δεν χρειάζεται να πω αν θα έχει επιτυχία το καμπ. Η επιτυχία είναι δεδομένη. Προτρέπω τους γονείς να στείλουν τα παιδιά στο καμπ. Μόνο θα κερδίσουν από αυτή την συμμετοχή».

Ο Ηλίας Λαζός, πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ του Φιλίππου, υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μια ευτυχής συγκυρία για το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός δεύτερος στην Ευρώπη. Από το 1987 και μετά είναι το νούμερο 1 άθλημα στην Ελλάδα, σε συλλογικό επίπεδο αλλά και σε εθνικό. Εκτός από τις ομάδες της πόλης, προβάλουμε το άθλημα στην πόλη με αυτό καμπ με τον καλύτερο τρόπο. Οι συμμετοχές αυξάνονται κάθε χρόνο και αυτό θα γίνει και φέτος. Ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν να δουν, να μάθουν, να ακούσουν ανθρώπους του χώρου και να πλάσουν τα όνειρά τους».

Ο Θωμάς Τούσας, προπονητής του ΑΟΚ, επεσήμανε: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερος πρεσβευτής της πόλης από τον Κώστα. Όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε πρέπει να το κάνουμε. Θα βοηθήσουμε κι εμείς να γίνει θεσμός στην πόλη μας και να φέρουμε και κόσμο εκτός Βέροιας. Το αξίζει το μπάσκετ της πόλης και θα είμαστε κοντά».