Τρεις για μια θέση στον... ήλιο στην Α2 μπάσκετ

filippos iraklis

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της σεζόν έχει ξεκινήσει καθώς απομένουν επτά αγωνιστικές. Το ενδιαφέρον για την άνοδο κορυφώνεται, η ίδια αγωνία όμως υπάρχει και για την αποφυγή του υποβιβασμού με τρεις ομάδες να παλεύουν για μια θέση στον... ήλιο. Μετά και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής, οι Αετός, Φίλιππος Βέροιας και Ηρακλής είναι οι τρεις που θα "μονομαχήσουν" μέχρι τέλους προκειμένου να αποφύγουν την τρίτη θέση που οδηγεί στη Β΄ Εθνική, αν θεωρήσουμε βέβαιο τον υποβιβασμό και του Ερμή Λαγκαδά, ο οποίος έχει μόνο αμυδρές μαθηματικές ελπίδες, ενώ ο Ηλυσιακός έχει ως γνωστόν αποσυρθεί.

Βάση του προγράμματος που ακολουθεί και των ισοβαθμιών, ο Φίλιππος Βέροιας φέρεται να βρίσκεται στη δυσχερέστερη θέση, καθώς αφ' ενός υστερεί στις μέχρι τώρα ισοβαθμίες, ενώ έχει παίξει τα παιχνίδια του με Ηλυσιακό, τη στιγμή που Αετός και Ηρακλής έχουν δύο σίγουρες νίκες για τη συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Βέροιας ξεκίνησε με τρεις επιτυχίες τη χρονιά και έδειχνε να έχει βάλει γερές βάσεις για τη παραμονή, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αν αφαιρέσουμε τα δύο ματς με τον αποσυρθέντα Ηλυσιακό, ο Φίλιππος σε 16 αγωνιστικές πέτυχε μόλις δύο νίκες...

Ασφαλώς και καθοριστικής σημασίας θα είναι οι αναμετρήσεις Φίλιππος - Αετός και Ηρακλής - Φίλιππος, αλλά και το παιχνίδι Αετός - Ερμής Λαγκαδά. Ας δούμε αναλυτικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των τριών, τη... μίνι βαθμολογία και το πρόγραμμα της κάθε ομάδας.

Ηρακλής - Αετός 76-66 και 67-81
Αετός - Φίλιππος Β. 82-60
Φίλιππος Β. - Ηρακλής 63-65

Αετός 26 (7-12)
Φίλιππος Βερ. 26 (7-12)
Ηρακλής 25 (6-13)

ΑΕΤΟΣ: Λιβαδειά (εκτός), Δόξα Λευκάδας (εντός), Λαύριο (εκτός), Φίλιππο Βέροιας (εκτός), Ερμή Λαγκαδά (εντός), ΟΦΗ (εκτός), Ηλυσιακό (εντός).

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Εθνικός (εκτός κ.θ.), Λαύριο (εντός), Αρκαδικός (εκτός), Αετός (εντός), Ηρακλή (εκτός), Ερμής Λαγκαδά (εντός), Παγκράτι (εκτός).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ηλυσιακός (εντός κ.θ.), Καβάλα (εκτός), Εθνικός (εντός κ.θ.), Αρκαδικός (εκτός), Φίλιππο Βέροιας (εντός), Παγκράτι (εντός), Ψυχικό (εκτός).

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ψυχικό (εκτός), Λιβαδειά (εντός), Δόξα Λευκάδας (εκτός), Λαύριο (εντός), Αετός (εκτός), Φίλιππος Βέροιας (εκτός), ΟΦΗ (εντός).

πηγή: www.basketblog.gr