Απόσχιση του τμήματος μπάσκετ από τον κεντρικό Φίλιππο υποστηρίζουν Ηλίας Λαζός, Δημήτρης Γκίμας

Απολογιστική συνέντευξη τύπου στην οποία τόνισαν ότι το τμήμα μπάσκετ πρέπει να αποσχιστεί και να λειτουργήσει αυτόνομα παρέθεσαν ο Γενικός Αρχηγός Ηλίας Λαζός και ο προπονητής του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας. Αμφότεροι τόνισαν επίσης ότι περιμένουν δικαίωση στην ένσταση που κατέθεσαν στο ΑΣΕΑΔ για το ματς με τον Ηρακλή. 

"Για εμάς ακόμη η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Εκκρεμεί μια ένσταση, για το ματς με τον Ηρακλή. Μας κοινοποιήθηκε η αρνητική απόφαση της ΕΟΚ και σήμερα προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ και περιμένουμε την απόφαση σύντομα για το αν θα επαναληφθεί το παιχνίδι ή αν θα υποβιβαστούμε στην κατηγορία. Έπρεπε το ματς να γίνει χωρίς φιλάθλους. Δεν λέμε ότι θα κερδίζαμε αλλά θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Στη νέα Α2, οι ομάδες του Βορρά θα ταξιδέψουν 11 φορές στο νότο (μόλις 2 Βόρειες ομάδες στην κατηγορία) αλλά αυτά που ακούγονται ότι δεν θέλαμε γι αυτό τον λόγο να μην μείνουμε στην Α2 δεν ισχύουν. Ήταν ένα θέμα γοήτρου η παραμονή στην κατηγορία" τόνισε ο Ηλίας Λαζός.

"Υπάρχει η εκκρεμότητα στο ματς με τον Ηρακλή και το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε αλλά αυτό δεν μας εξασφαλίζει τίποτα. Αν οριστεί το παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε κάποιες ημέρες και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε ήταν ότι αφήσαμε να διαλυθεί η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα στην Β' Εθνική. Εκείνη η ομάδα είχε να δώσει πολλά πράγματα. Παρασυρθήκαμε και το πληρώσαμε. Το πλήρωσε πρώτα ο πρόεδρος και μετά η ομάδα. Πέρσι ξεκινούσαμε με μια διοικητική αβεβαιότητα και ξεκινήσαμε τέλη Ιουνίου. Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε ένα μπάτζετ για τους παίκτες γύρω στα 55.000 και στην συνέχεια αποφασίσαμε να το ανεβάσουμε κατά 10.000 με στόχο να μείνουμε στην κατηγορία. Θα ήταν και μια χρονιά οικονομικής εξυγίανσης. Με το μπάτζετ που είχαμε κάναμε το καλύτερο δυνατόν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Προετοιμάσαμε μια ομάδα που έπαιζε γρήγορα καλό μπάσκετ για λόγους ψυχολογίας. Πήραμε αποτελέσματα στην αρχή αλλά στην συνέχεια κάναμε μια άσχημη ήττα από την Λιβαδειά, χάσαμε από την Καβάλα και τον Εθνικό αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα ήμασταν μέσα σε τροχιά παραμονής. Ήμασταν άτυχοι τα Χριστούγεννα, είχαμε τραυματίες και το πληρώσαμε στο ματς με τον Ηρακλή. Αν είχαμε κερδίσει Ηρακλή και Παγκράτι στον πρώτο γύρο θα μέναμε από τότε. Στον δεύτερο γύρο, επί 13 εβδομάδες, δεν είναι περισσότερες από 18 οι προπονήσεις που είχαμε δέκα παίκτες. Ξέραμε ότι το μικρό ρόστερ θα δημιουργούσε πρόβλημα αν εμφανίζονταν τραυματισμοί. Έγιναν και από εμένα λάθη όμως η ουσία είναι ότι η ομάδα έμεινε ζωντανή μέχρι το τέλος κι έχασε την παραμονή στο ένα σουτ. Είχα φιλότιμους κι εργατικούς παίκτες με εξαιρετικό χαρακτήρα. Κάναμε μεγάλο αγώνα για να παραμείνει η ομάδα. Κάναμε προσπάθεια να μείνει όρθια η ομάδα στις ήττες. Εάν σωθούμε, θα είναι η μεγαλύτερη χαρά στην ζωή μου. Ήταν μεγάλο το στοίχημα, ίσως τους πήρα στον λαιμό μου λέγοντας ότι μπορούμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ούτε το μπάσκετ ούτε η ζωή τελειώνει εδώ. Είναι μεγάλη κατηγορία η Α2 και δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατηγορία αν δεν ήταν ο Τραπεζανλίδης" σημείωσε ο Δημήτρης Γκίμας.

Οι εκλογές

Μιλώντας για το αύριο του συλλόγου, ο Ηλίας Λαζός σημείωσε: "Στις 15 Ιουνίου έχουμε τις εκλογές στον σύλλογο. Θέλω να δηλώσω ότι μετά την απόφαση του κ. Τραπεζανλίδη να αποχωρήσει, δεν δύναμαι για οικονομικούς λόγους να κρατήσω το τμήμα του μπάσκετ. Αν μου ζητηθεί η βοήθεια, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου θα βοηθήσω. Απλά δεν μπορώ μόνος μου να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας.

Αναφορικά με τον σύλλογο, πιστεύω ότι το μοντέλο του ενός προέδρου για ολόκληρο τον σύλλογο δεν μπορεί να περπατήσει. Ίσως υπάρχουν δυνάμεις που να ήθελαν να ασχοληθούν με κάποιο τμήμα αλλά το σημερινό μοντέλο διοίκησης να τους αποτρέπει. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να σηκώσει πέντε τμήματα στην πλάτη του και το παράδειγμα του Γιώργου Τραπεζανλίδη το δείχνει. Ο κ. Τραπεζανλίδης έβαλε λεφτά στον σύλλογο και πρόσφερε πολλά αλλά κάποια λάθη που έγιναν προκάλεσαν κόπωση. Η φιλοδοξία του ήταν τόσο μεγάλη που ξεπερνούσε τον ρεαλισμό. Την πρώτη χρονιά είχαμε μεγάλο άνοιγμα στην Α2 και την δεύτερη χρονιά ασχολήθηκε με όλο τον σύλλογο. Η καλύτερη λύση είναι να γίνει πλήρης διαχωρισμός όλων των τμημάτων του Φιλίππου. Να είναι όλα τα τμήματα αυτόνομα. Πιστεύω ότι έτσι θα εμφανιστούν περισσότεροι για να αναλάβουν θέσεις διοίκησης στα τμήματα που θα δημιουργηθούν".

Ο τεχνικός του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας σημείωσε για την επόμενη μέρα του συλλόγου: "Το μπάσκετ είναι άθλημα υψηλού επιπέδου, σαν το ποδόσφαιρο. Χρειάζονται χρήματα για έχεις μια ομάδα σε υψηλή κατηγορία. Αν δεν υπάρχουν χρήματα ασχολείσαι με την ανάπτυξη και στο τοπικό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτό που είπε ο Ηλίας. Κάθε τμήμα μόνο του. Αυτός που θα έρθει στο μπάσκετ, να είναι στο μπάσκετ. Ήμουν αντίθετος με την ενασχόληση Τραπεζανλίδη με τον σύλλογο, πίστευα ότι το μπάσκετ θα ζημιωνόταν. Πρέπει το τμήμα μπάσκετ να έχει δική του διοίκηση. Δεν υπάρχει σύλλογος που να λειτουργεί έτσι, μια διοίκηση να έχει την ευθύνη όλων των τμημάτων".