Βεσυρόπουλος: "Ασφάλεια και σταθερότητα για τη χώρα, ασφάλεια και για τον πολίτη"

 vesiropoylos police

Με διαρκή ένταση συνεχίζει την επικοινωνία και τις επαφές του με τους πολίτες της Ημαθίας ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πέρα από τις αναφορές του στο διακύβευμα των εκλογών και στο δίλημμα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες στις 25 Ιανουαρίου, ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ασφάλειας του πολίτη αλλά και της προσφοράς των αστυνομικών σε αυτό τον τομέα.

«Πέρα από τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην οικονομία, υπάρχει και το δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια. Θέλω να εξάρω το ρόλο και την προσφορά του απλού και ανώνυμου αστυνομικού σε αυτό τον τομέα.

Του αστυνομικού που βρίσκεται στο δρόμο και δεν διστάζει να ρισκάρει και τη ζωή του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, όπως τα παιδιά της ομάδας «Δίας».

Σε αυτούς, πρώτα και πάνω από όλα, μια ηθική αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς τους.

Βλέπουμε ότι υπάρχουν ασύμμετρες απειλές γύρω μας και δεν εννοώ μόνο την εγκληματικότητα. Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη και αποτελεσματική αστυνομία, όχι μια αφοπλισμένη αστυνομία όπως θέλουν κάποιοι.

Η Πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει τις άδικες περικοπές που έγιναν στους αστυνομικούς, να εγγυηθεί μια αξιοπρεπή διαβίωση για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Σταδιακά, από φέτος, θα υπάρχει η επιστροφή των αναδρομικών τους εντός των ορίων της αντοχής της οικονομίας. Η σχετική πρόβλεψη συμπεριελήφθη στον προϋπολογισμό.

Επιβάλλεται όμως να ενισχυθεί ο εξοπλισμός τους, να μην αναγκάζονται οι ίδιοι να αγοράζουν αλεξίσφαιρα γιλέκα».