Οκτώ χρόνια κάθειρξη στον παραλίγο...σωτήρα της Ημαθίας

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 44χρονο που πριν κάποιους μήνες με ανακοινώσεις στον τύπο εμφανιζόταν ως ο άνθρωπος που θα έσωζε την Ημαθία. Όσοι παρακολουθείτε την τοπική επικαιρότητα θα θυμάστε ότι ο 44χρονος είχε συλληφθεί από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της ΕΛ.ΑΣ. το 2015 σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βέροιας όπου παρουσιάστηκε ως επικεφαλής του μεγάλου Ομίλου έχοντας μάλιστα δίπλα του και πολιτευτή της πόλης.

Οπως είχε ανακοινωθεί τότε, συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και 18 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για τα αδικήματα της απάτης και παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Ο 44χρονος που εμφανιζόταν ως αρχιμασόνος κατάφερε να εξαπατήσει ακόμη και ανώτερο δικαστή, αποσπώντας του χρηματικό ποσό 30.500 ευρώ, με την υπόσχεση ότι θα τα βγάλει στο εξωτερικό για να διασωθεί από τα capital controls!

Αν και δεν πρόκειται για καμιά σπουδαία ποινική υπόθεση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να αντιληφθεί κανείς τι συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης, όπου οποιοσδήποτε είναι ό,τι δηλώσει και όπου ακόμη και ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τα πάντα για να σώσουν τα... λεφτουδάκια τους, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του κράτους που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο εν λόγω κατηγορούμενος, που χθες δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε καν με πληρεξούσιο δικηγόρο, κατάφερε να αποκτήσει γνωριμία με δύο εφέτες στους οποίους είχε συστηθεί ως μεγαλοεπιχειρηματίας.

Οι ανώτεροι δικαστές παραδόξως εύκολα έπεσαν στην παγίδα, καθώς ο νέος τους φίλος εμφανιζόταν να έχει σημαντικές κοινωνικές διασυνδέσεις, να κινείται άνετα σε κοσμικούς χώρους και να φωτογραφίζεται με διάφορα πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της (ακρο)Δεξιάς, είτε υποδυόταν τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για την ομάδα του Ηρακλή!

Πηγή: http://www.efsyn.gr