novart veria

proteas

tsakiridis tires

45χρονη Ρομά από την Αλεξάνδρεια εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Λάρισα

Μια 45χρονη Ρομά, από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας είναι τελικά – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. – η ξανθιά «λογίστρια» που με απίστευτη πειθώ, εξαπατούσε ηλικιωμένους αποσπώντας χρήματα και χρυσαφικά.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η 45χρονη φαίνεται πως από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και προχθές που συνελήφθη, εξαπάτησε τουλάχιστον επτά Λαρισαίες που την αναγνώρισαν.

Ως τη γυναίκα που με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων από την Εφορία, για συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, ζήτησε και έλαβε παχυλές προκαταβολές για... τα έξοδα παραβόλου. Οποιες δεν είχαν χρήματα, η 45χρονη δεν... χαλούσε χατίρι, δεχόταν και χρυσαφικά ακόμη και αυτά που φορούσαν.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγο για τον οποίο στην τοπική αστυνομία καλούνται διαρκώς θύματα ενώ θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο εξαπάτησης ηλικιωμένων και σε χωριά, με άλλα προσχήματα, όπως της βλάβης της ΔΕΗ ή της πώλησης διαφόρων προϊόντων. Όπως και σε άλλους νομούς καθώς χθες, μια όγδοη γυναίκα από τα Γρεβενά, αναγνώρισε επίσης τη δράστιδα.

Μαζί της συνελήφθη και ο 46χρονος σύζυγός της που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έχει επίσης συλληφθεί στο παρελθόν για διάφορες απάτες.

«ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ»

Το ζευγάρι των Ρομά, εντοπίσθηκε προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ελασσόνας, στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Ελασσόνας-Κοζάνης να επιβαίνει σε αυτοκίνητο στο οποίο μετέφεραν 25 δοχεία των πέντε λίτρων με «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο».

Χωρίς να διαθέτουν τα σχετικά παραστατικά προσήχθησαν στην ΕΛ.ΑΣ. όπου και συνελήφθησαν στη συνέχεια με την έρευνα να προσλαμβάνει άλλα χαρακτηριστικά όταν ηλικιωμένες Λαρισαίες αναγνώρισαν την ξανθιά «λογίστρια».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, το ζευγάρι των Ρομά, από την Αλεξάνδρεια όπου κατοικούσε ερχόταν στον νομό με πρόθεση να εξαπατήσουν ηλικιωμένους. Μάλιστα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι συχνά άλλαζαν επιβατικό αυτοκίνητο για να μην εντοπίζονται ενώ για «καμουφλάζ», στο ενδεχόμενο ελέγχου από αστυνομικούς, μετέφεραν δοχεία λαδιού όπως προχθές, χαρτικά είδη, κουβέρτες και είδη υπόδησης παριστάνοντας τους πλανόδιους μικροπωλητές.

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή της Ελασσόνας, είναι αναρίθμητες οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων από γυρολόγους. Στην πραγματικότητα την ώρα που ο ένας δράστης διαλαλούσε την πραμάτεια του στο υποψήφιο θύμα, ο δεύτερος δράστης έψαχνε το σπίτι για μετρητά και χρυσαφικά.

Σε άλλες περιπτώσεις παριστάνοντας τους «υπαλλήλους» της ΔΕΗ ζητούσαν από τα υποψήφια θύματα να βγάλουν από το σπίτι ό,τι πολυτιμότερο είχαν (χρήματα δηλαδή και χρυσαφικά) μη τυχόν εκδηλωθεί... φωτιά κατά την αποκατάσταση της βλάβης και την επανασύνδεση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση οι δράστες πόνταραν στα μειωμένα αντανακλαστικά των ηλικιωμένων. Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι γνωστές και απόπειρες εξαπάτησης σε ηλικιωμένους, όπως συνέβη για παράδειγμα στη Ραψάνη, όπου δεν έπεισαν το υποψήφιο θύμα και εκδιώχθηκαν.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Στη Λάρισα, δεν εμφανίζονταν ως πλανόδιοι πωλητές αλλά ως εφοριακοί ή ως υπάλληλοι λογιστικού γραφείου. Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι αποσπούσαν πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των θυμάτων αλλά από την έρευνα αποδείχθηκε ότι η 45χρονη, διαθέτοντας πειθώ, στη συζήτηση με τα υποψήφια θύματα πληροφορούνταν τα ονόματα των παιδιών τους για παράδειγμα, που επικαλούνταν στη συνέχεια οι απατεώνες για την «επιστροφή φόρου». Θύματα που επέλεγαν τυχαία σε διάφορους δρόμους.

Στις περιπτώσεις της Λάρισας, μεταξύ άλλων, η 45χρονη και ο 46χρονος σύζυγός της, τον Ιούνιο του 2016 στην οδό Χατζημιχάλη, παριστάνοντας τους τραπεζικούς υπαλλήλους και με το πρόσχημα τραπεζικής οφειλής της κόρης 72χρονης Λαρισαίας, της απέσπασαν χρυσαφικά που φορούσε αξίας 2.000 ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2016, στην οδό Μητροπούλου, από 80χρονη, ως λογιστές εκείνη τη φορά, απέσπασαν 1.500 ευρώ.

Την περασμένη Τρίτη, στην οδό Καρανάσιου, παριστάνοντας τους λογιστές απέσπασαν 1.500 ευρώ από 73χρονη Λαρισαία. Την ίδια ημέρα, έπεισαν 82χρονη και από την οδό Αισχύλου στη Νέα Σμύρνη, την μετέφεραν στο σπίτι της σε χωριό της Αγιάς όπου της απέσπασαν κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας περίπου 5.000 ευρώ.

Πηγή: www.eleftheria.gr

dyslexia centers

super course

logomageia

ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

sidiropoulos

meimaridis

studio 69