20 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε φωτιά στην Λευκόπετρα

pirosvestiki

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Την 10-07-2014 και περί Ω/11:29΄ η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε για Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή της Τ.Κ. Λευκόπετρας Δ.Κ. Βέροιας Δ. Βέροιας Π.Ε. Ημαθίας.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν οκτώ (8) Πυροσβεστικά Οχήματα με είκοσι οκτώ (28) Πυροσβέστες της Π.Υ. Βέροιας, δύο (2) Πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις (4) Πυροσβέστες της Π.Υ. Νάουσας, ένα (1) Πεζοπόρο Τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ αποτελούμενο από οκτώ (8) άνδρες, ένα (1) όχημα της ΠΕ.ΠΥ.Δ.Κεντρικής Μακεδονίας με τρία (3) άτομα και ένα (1) όχημα της Π.Υ. Αλεξάνδρειας με δύο (2) άτομα που παρέμεινε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Βέροιας προς ενίσχυση. Επίσης στον τόπο του συμβάντος παρευρέθησαν-συνέδραμαν Κλιμάκια των : Δασαρχείου Βέροιας, Δ/νσης Δασών Ημαθίας, Δήμου Βέροιας με ένα (1) βυτιοφόρο όχημα καθώς και της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βέροιας το οποίο και συνέδραμε στην διατροφή των Πυροσβεστικών υπαλλήλων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ακόμη επί της Εγνατίας οδού παρευρέθησαν Οχήματα της Τροχαίας Βέροιας και της Εγνατίας Οδού ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων. Τέλος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε ένα (1) ελικόπτερο (Μ8) με εξωτερικό κάδο το οποίο επιχείρησε επί σαράντα λεπτά της ώρας περίπου.

Από την πυρκαγιά κάηκαν είκοσι (20) στρέμματα δασικής έκτασης.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:05' της 10-07-2014 και πλήρης κατάσβεση αυτής επετεύχθη στις 09:20'της 11-07-2014 και παραμένει στον τόπο του συμβάντος ένα (1) Πυροσβεστικό Όχημα με τρεις (3) Πυροσβέστες για φύλαξη.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ.Κ.Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Χρύσανθος Κ. Αθανασόπουλος.

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

Η Υπηρεσία μας υπενθυμίζει στους συμπολίτες μας ότι απαγορεύεται παντελώς το άναμμα της φωτιάς στην ύπαιθρο έως και είκοσι Σεπτεμβρίου έκαστου έτους, ενώ από 21 Σεπτεμβρίου έως και 31 Οκτωβρίου επιτρέπεται το άναμμα της φωτιάς υπό προϋποθέσεις μόνο με άδεια καύσης από την Υπηρεσία μας.».