Ενίσχυση του Νοσοκομείου Βέροιας ζήτησαν από τον Υπουργό Υγείας οι τοπικοί φορείς

kouroumplis vorgiazidis

Η ενίσχυση του Νοσοκομείου Βέροιας με προσωπικό ήταν το κυρίαρχο αίτημα που έθεσαν στον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή οι τοπικοί φορείς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για τα εγκαίνια του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. Οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων μίλησαν για τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και ζήτησαν να αλλάξει ο νόμος για τις μετατάξεις για να μπορούν να γίνονται μετακινήσεις προς τα νοσοκομεία της επαρχίας και να ενισχυθούν οι σχολές Νοσηλευτικής ώστε οι φοιτητές να βοηθούν στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισαν ότι το Νοσοκομείο Βέροιας δεν είναι ένα τυπικό επαρχιακό νοσοκομείο αλλά η γειτνίασή του με την Εγνατία Οδό καθιστά αναγκαία την ενίσχυσή του για να μπορούν να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά. Επίσης επεσήμαναν ότι με την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, θα πρέπει να στελεχωθεί για να μπορέσει να λειτουργήσει. Ο κ. Βοργιαζίδης μάλιστα πρόσθεσε ότι το Νοσοκομείο Βέροιας θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως νοσοκομείο ανάσχεσης. Ο κ. Καλαϊτζίδης από την πλευρά του τόνισε ότι ενίσχυση χρειάζονται και το Νοσοκομείο Νάουσας και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

kouroumplis kalaitzidis

Στήριξη της Νεφρολογικής κλινικής ζήτησε και ο κ. Λιόλιος εκπρόσωπος των νεφροπαθών, για να συνεχίσει χωρίς προβλήματα η λειτουργία της.

Ο Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής Χρήστος Κούτρας επεσήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια Γραμματεία Επαρχιακών Νοσοκομείων στο Υπουργείο Υγείας για να δίνει άμεσες λύσεις σε προβλήματα των επαρχιακών νοσοκομείων.