Ορθοπεδικά βοηθήματα για μικρούς και μεγάλους

care

Η τρίτη ηλικία...

Η τρίτη ηλικία πρέπει να είναι λειτουργική. Αυτό σημαίνει πως οι ηλικιωμένοι πρέπει παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν να έχουν μια καθημερινότητα πρακτική και κυρίως να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται.

Εκείνοι οι οποίοι πρέπει σε κάθε περίπτωση να μεριμνήσουν και να επέμβουν είναι οι φροντιστές. Τον ρόλο των φροντιστών τις περισσότερες φορές αναλαμβάνουν οι συγγενείς και τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό να συζητήσουν για την αγορά των απαραίτητων βοηθημάτων, ειδικότερα για το μπάνιο και την τουαλέτα.

Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμα πολλά προιόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ηλικιωμένων και εξυπηρετούν τις καθημερινές τους απαιτήσεις. Τέτοια βοηθήματα είναι:

  • Ανυψωτικά τουαλέτας
  • Κάθισμα για το μπάνιο
  • Λαβές
  • Σανίδα μπανιέρας
  • Κάθισμα μεταφοράς

Ασθενείς που υποφέρουν από διάφορες νόσους όπως Πάρκινσον ή Σκλήρυνση κατά πλάκας σίγουρα θα χρειαστούν ανάλογα βοηθήματα μπάνιου και τουαλέτας, ώστε η καθημερινότητά τους να γίνει περισσότερο λειτουργική και κυρίως να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται. Η αυτοδιαχείριση είναι μείζονος ζήτημα κυρίως ψυχολογικό.

boymansand sm

Τα παιδιά...

Τα παιδιά εμφανίζουν πολλά και διάφορα ορθοπεδικά προβλήματα τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα, να απομακρύνονται από το σωστό πρότυπο της βάδισης. Βραχυπρόθεσμα, αυτό μπορεί να μην έχει κάποια ουσιαστική επίδραση στην καθημερινότητα του παιδιού σας, μακροπρόθεσμα όμως, το παιδί πέραν από λάθος πρότυπο βάδισης θα αποκτήσει και κακή στάση του σώματος.

Αναλυτικότερα, οι πιο συνήθεις ορθοπεδικές παθήσεις που εμφανίζουν τα παιδιά είναι η πλατυποδία, η ραιβοποδία, και το ραιβό μετατάρσιο το οποίο εντοπίζεται κυρίως στα βρέφη.

Σε κάθε περίπτωση οι γονείς πρέπει να στρέφονται προς τα ορθοπεδικά βοηθήματα για παιδιά, ώστε να αποβάλλουν τα παιδιά τους κάθε αρνητική σκέψη και αρνητικό συναίσθημα, όπως ντροπή και άγχος. Αυτό που προέχει είναι να βελτιωθεί η βάδιση και η καθημερινότητά τους και μπορεί τώρα να μην το καταλαβαίνουν όμως κάποια στιγμή θα σας ευγνωμονούν που τα βοηθήσατε και ξεπέρασαν το πρόβλημά τους.

Αν η διάγνωση αργήσει, θα αργήσει και η θεραπεία, επομένως αυτό που θα ακολουθήσει είναι το χειρουργείο. Η γρήγορη διάγνωση είναι η καλύτερη πρόληψη.