Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τον σακχαρώδη διαβήτη στη Νάουσα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου  με μεγάλη επιτυχία μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία για τον σακχαρώδη διαβήτη του συλλόγου της Γλυκιάς Ισορροπίας Ν.Ημαθίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρα εορτασμού του Σακχαρώδη Διαβήτη στην Αίθουσα Βέτλανς του πολυχώρου πολιτισμού “Χρήστος Λαναράς”.

Εξαιρετικές ομιλίες από εξαιρετικούς ιατρούς  με την πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι διαβητικοί ασθενείς, από τους Χ’’ιωαννίδη Λάζαρο Παθολόγο - Διαβητολόγο και Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, την κ. Κίανα Αννέτα – Οφθαλμίατρο, τον κ. Κουτρουλιά Θεοφάνη – Διατροφολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας, κ. Ζησιοπούλου Μαρία Ποδολόγος-Ποδολογικό Κέντρο στη Βέροια-Συνεργάτης με το Σύλλογο Ν.Ημαθίας «ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ».

H γραμματέας του συλλόγου κα Ιωάννου Μαγδαλένα ξεκινώντας έδωσε τις πιο θερμές ευχές αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου και φυσικά στάθηκε τονίζοντας τις παραμέτρους από την εμπειρία της ΑΠΟΔΟΧΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ την σταθερή ψυχολογία και στήριξη από το οικείο περιβάλλον με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Ο πρόεδρος κ. Ιωαννίδης καλωσόρισε τους επίτιμους παρευρισκομένους να απευθύνουν χαιρετισμό. Την σκυτάλη πήρε η κ. Ζησιοπούλου Μαρία Ποδολόγος- Ειδικός Ορθονυχιστής η οποία επισήμανε πόσο μεγάλη σημασία έχει η καθημερινή φροντίδα των ποδιών και η σωστή αντιμετώπιση των τυχών επιπτώσεων.

Ο παθολόγος κύριος Λάζαρος Χ''Ιωαννίδης αναφέρθηκε στο θέμα ποιος είναι ο «Σακχαρώδης διαβήτης-Νέα σύγχρονη πανδημία» στην αντιμετώπιση της νόσου, στα νέα φάρμακα που κυκλοφορούν και επισήμανε την ΠΡΟΣΟΧΗ των διαβητικών στα μη δοκιμασμένα φάρμακα.

Η κ. Κίανα αναφέρθηκε σχετικά με τις βλάβες που προκαλεί ο μη σωστά ρυθμιζόμενος διαβήτης στα μάτια, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι πρέπει να γίνεται η εξέταση της βυθοσκόπησης ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και πως με την εξέταση των ματιών γίνεται διάγνωση και άλλων παθήσεων οι οποίοι τους κατευθύνουν στον κατάλληλο θεράποντα ιατρό.

Τέλος, ο διατροφολόγος Θεοφάνης Κουτρουλιάς, πραγματεύτηκε με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη και την υγιεινή διατροφή επιτρέποντας την άμεση και ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων.

Πραγματοποιήθηκαν και μετρήσεις του σακχάρου σε όλους τους παρευρισκόμενους με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα ρυθμιζόμενου διαβήτη και τιμές σακχάρου 95-96, ποσοστό κατά μέσο όρο 96%.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και μέλος του συλλόγου, η Αντιδήμαρχος και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Μπαλτατζίδου Δώρα, Πατήρ Αθανάσιος εκ μέρους του Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, ο κ. Παπαβασιλείου Λευτέρης Καρδιολόγος, ο κ. Χ’’ιωαννιδης Λάζαρος Μικροβιολόγος, ο κ. Λιόλιος Αθανάσιος πρόεδρος συλλόγου Νεφροπαθών, και η κ. Χατζή Μαρία Υπεύθυνη Κέντρου Υγείας Βεροιας.