Απάντηση Μπαρτζώκα σε Τόλκα για θέματα τομέα υγείας

Ανάρτηση στα social media σχετικά με την αναφορά του υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελου Τόλκα στα πολιτικά στελέχη της ΝΔ για τον αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο Νάουσας έκανε ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Άγγελε, ας κοιταχτούμε στα μάτια κι ας μιλήσουμε ως νέοι άνθρωποι, μακριά από όρους πολιτικής ορθότητας και κορεκτίλας που εμένα προσωπικά με κάνουν να αηδιάζω και να στρέφω το βλέμμα μου αλλού.

Επειδή, απηύθυνες μεταξύ άλλων και προς εμένα, ένα ερώτημα που αφορά την Υγεία. Βαρέθηκε ο κόσμος να ακούει μινίστρους και βουλευτές και πολιτευτάδες να μαλώνουν και να ξιφομαχούν, χωρίς ουσία και αποτέλεσμα. Βαρέθηκε ο κόσμος να πληρώνει, να ματώνει, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς να έχει τις παροχές που του αξίζουν και δικαιούται στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλεια. Οι πολίτες θέλουν και δικαιούνται να απολαμβάνουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με διαφάνεια, με κανόνες, χωρίς απευθείας αναθέσεις και χωρίς κόστος γι’ αυτούς.

Οι πολίτες θέλουν να πάψουν να πληρώνουν για την υγεία τους έναν σκασμό επιπλέον λεφτά, τη στιγμή που έχουν πληρώσει γι’ αυτές τις παροχές ξανά και ξανά μέσω των φόρων και των ασφαλιστικών τους εισφορών. Θέλουν να κλείνουν τα ραντεβού στην ώρα τους, οι καρκινοπαθείς, τα ΑμΕΑ και οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις να πάψουν να ταλαιπωρούνται για τα φάρμακά τους και τις επαναλαμβανόμενες συνταγές. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που καταθέτουν κάθε μέρα την ψυχή τους με τα πενιχρά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, θέλουν την Πολιτεία δίπλα τους κι όχι περιφερόμενους Πολάκηδες που σπέρνουν παντού το διχασμό και τη χυδαιότητα διαλύοντας και ό,τι έμεινε όρθιο.

Κι επιτέλους ας σταματήσει τουλάχιστον από τις δικές μας γενιές η υποκρισία και η διαμάχη για το τι είναι δημόσιο και τι ιδιωτικό. Γιατί πολύ απλά όταν ο πολίτης δεν απολαμβάνει τις παροχές που δικαιούται, παύει να υπάρχει αυτό που όλοι επιθυμούμε, δηλαδή Δημόσια Υγεία.

Και τελειώνοντας, Υπουργέ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελε Τόλκα, δε νομίζω ότι είναι λόγος για πανηγυρισμούς, το γεγονός ότι το μοναδικό πράγμα που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ημαθία, μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης είναι η απόκτηση ενός αξονικού τομογράφου!

Η Ημαθία αξίζει περισσότερα…".