Οι καλύτερες τροφές που σας βοηθούν στο αδυνάτισμα

Είναι αλήθεια πως ο φόρτος των υποχρεώσεών σας δεν επιτρέπει να μαγειρεύετε καθημερινά υγιεινά γεύματα και έτσι ο στόχος για γρήγορο και αποτελεσματικό αδυνατισμα που θέτετε κάθε Δευτέρα, «πάει περίπατο» την Τρίτη!

Διαβάστε παρακάτω, ποιες τροφές χρειάζεται να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα διατροφής, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χάσετε γρηγορότερα το περιττό βάρος από το σώμα σας.

Οι τροφές που φέρνουν γρηγορότερο αποτέλεσμα

Η απώλεια κιλών βασίζεται σε κάθε περίπτωση στην ισορροπημένη καθημερινή διατροφή και τη συστηματική άσκηση. Υπάρχουν ωστόσο μερικές τροφές που μπορείτε να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας, οι οποίες σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Medical News Today, συνδράμουν στη γρήγορη απώλεια των περιττών κιλών.

Αυτό συμβαίνει διότι οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση της υγείας του σώματος, την αύξηση του μεταβολισμού και την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Όσπρια, σιτηρά και ξηροί καρποί

Τα όσπρια, τα σιτηρά και οι ξηροί καρποί είναι τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.

Τα όσπρια συγκεκριμένα, βοηθούν στο αδυνάτισμα, καθώς αποτελούν τροφή με μικρό ποσοστό λίπους και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, αλλά και καλή πηγή φυτικών ινών, που επιφέρουν στον γρήγορο κορεσμό. Οι φακές εν προκειμένω, είναι πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο, έναν υδατάνθρακα που υποβοηθάει την καύση του λίπους και συρρικνώνει τα λιποκύτταρα.

Επιλέξτε ακόμη, «καλούς» υδατάνθρακες για την καθημερινή σας διατροφή, όπως είναι η βρόμη, που σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα και είναι πλούσια σε κάλιο, Ω3 λιπαρά και βιταμίνη Β. Το φύτρο σιταριού επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας, αφού περιέχει πολλές βιταμίνες, λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες.

Από τους ξηρούς καρπούς προτιμήστε το βραζιλιάνικο καρύδι, καθώς περιέχει σελήνιο, ενεργοποιεί άμεσα τον μεταβολισμό και θεωρείται ο βασιλιάς της αυτής της κατηγορίας τροφίμων.

Λαχανικά και φρούτα

Έχετε ακούσει πολλές φορές ότι τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν το Α και το Ω της διατροφής σας.

Τα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, ειδικά όταν καταναλώνονται ωμά, στον ατμό ή ελαφρώς βραστά. Η λαχανίδα και το μπρόκολο είναι στην κορυφή της λίστας, αν θέλετε να αδυνατίσετε.

Το αβοκάντο επιπλέον, είναι ιδανικό αν θέλετε να χάσετε βάρος, αφού περιέχει υγιεινά λιπαρά και βιταμίνες.

Από τα φρούτα, επιλέξτε τα μύρτιλα, καθώς θεωρούνται τα πιο υγιεινά φρούτα στον κόσμο, δεδομένου ότι περιέχουν πολυφαινόλες που διασπούν το λίπος.

Ψάρι, κρέας και αβγά

Οι πιο υγιεινές και κατάλληλες για το αδυνάτισμα ζωικές πρωτεΐνες είναι τα λιπαρά ψάρια, το κοτόπουλο και τα αβγά. Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ενώ το κοτόπουλο είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Τ

Τα αβγά επιπλέον, αξίζει να τα συμπεριλαμβάνετε στο διαιτολόγιό σας όχι μόνο για τις πρωτεΐνες τους, αλλά για το αμινοξύ λευκίνη που ενεργοποιεί τους μυς.

Συμπερασματικά, τα τρόφιμα που χρειάζεται να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο προκειμένου να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να χάσετε το περιττό βάρος είναι: αμύγδαλο, βραζιλιάνικο καρύδι, φύτρα σιταριού, φακές, βρόμη, γλυκοπατάτα, λαχανίδα, μπρόκολο, αβοκάντο, μύρτιλα, κοτόπουλο, λιπαρά ψάρια, αβγά.