Ο νέος κανονισμός προσωπικών δεδομένων στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ

Με την εξέταση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , ενός από τα σημαντικότερα ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου της, απασχολήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ.

Οι διατάξεις του Κανονισμού σε συνάρτηση με την Ιατρική Ηθική και Δεοντολογία αναδεικνύει επιμέρους ζητήματα κατά την άσκηση του Ιατρικού Επαγγέλματος, τα οποία με ιδιαίτερη ευαισθησία και επίμοχθη ενασχόληση, διεκπεραιώνουν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημήτριο Σουμαλεύρη.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής παρευρέθη και ο Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του ΠΙΣ και Αντιπρόεδρος της CPME Αναστάσιος Βασιάδης, ο οποίος κατέθεσε την εμπειρία του από τις αντίστοιχες διεργασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο εκτός από τους Δημ. Σουμαλεύρη (Πρέβεζα) και Αναστάσιο Βασιάδη (Ημαθία) , απεικονίζονται τα μέλη της Επιτροπής Μαρίλυ Πασακιώτου (Θεσσαλονίκη), Βαγγέλης Πανοηλίας (Κυκλάδες), Αναστάσιος Καραδέδος (Ξάνθη), καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Δημήτρης Αναστασόπουλος (Αθήνα).