Ομιλία για τον πόνο και φόβο που δημιουργεί ο καρκίνος πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού ο Δήμος Βέροιας, το ΚΕΠ Υγείας, το Ν.Π. ΚΑΠΑ, η κοινωφελής επιχείρηση ΚΕΠΑ, ο Σύλλογος καρκινοπαθών «Άγιος Παρθένιος», ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας , ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας , το ΠΕΔΥ (μονάδα Βέροιας) και η Αντικαρκινική Εταιρεία (παράρτημα Βέροιας ) διοργάνωσαν ομιλία με τίτλο “Πάρε τον πόνο μου... Πάρε τον Φόβο μου...”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο καφέ Σερεμέτας, και την παρακολούθησαν μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών «ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ», οι οικογένειες τους, εκπρόσωποι των φορέων και πολίτες.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του συλλόγου Μαρίνα Ψωμιάδου και στη συνέχεια το λόγο πήρε η ομιλήτρια Δρ. Αναγνώστου – Κελεπούρη Ειρήνη, Σχολική Ψυχολόγος.

Όπως είπε η ομιλήτρια το θέμα αφορά τον καρκίνο του μαστού και γενικά τη νόσο του καρκίνου. Τις ασθένειες που έχουν στάδια διαχείρισης, τους ανθρώπους που νοσούν κι αυτούς που τα φροντίζουν, τους φροντιστές. Μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και «αξίζει να μείνεις δυνατός!». Επίσης ανέφερε ποιο είναι το δέσιμο που έχει ο πόνος με τον φόβο.

Δείτε ένα απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο:

{jlex}flickr:72157688273205034{/jlex}