Για θέματα διατροφής μίλησε στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων η Διατροφολόγος Μαρία Τσολάκη

Την Τετάρτη 10/05/2017 η Διατροφολόγος Τσολάκη Μαρία, παρευρέθηκε στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων μετά από πρόσκλησή από την Νηπιαγωγό κα Τσιλιγκερίδου Πόπη και την δασκάλα κα Τσιλιγκερίδου Νούλα.

«Η παρουσίαση έγινε με τη βοήθεια του power point, για την καλύτερη επεξήγηση και για να δώσουμε λίγο παραπάνω ένταση στην παρουσίαση.

Είδαμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τα τρόφιμα μεταξύ τους και πως χωρίζονται τα τρόφιμα σε ομάδες. Μάθαμε τι είναι οι θερμίδες και πως μπορούν να το αντιληφθούν τα παιδάκια.

Τι γίνεται στον οργανισμό μας όταν δεν τρεφόμαστε σωστά και τι είναι οργανισμός; 

Γιατί είναι απαραίτητο να τρώμε πάντα πρωινό.
Όταν έφτασα στο σχολείο, τα παιδάκια είχαν ετοιμάσει το πρωινό τους (τους ζητήθηκε από την κυρία Τσιλιγκερίδου να φέρουν μαζί τους). Εκεί σχολιάσαμε την αξία του πρωινού και αναλύσαμε το κάθε τρόφιμο που υπήρχε στο τραπέζι. Στη συνέχεια μου παρουσίασαν ένα σκετσάκι για την διατροφή το οποίο το είχαν ετοιμάσει με την δασκάλα τους. Πολύ σημαντικό να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται και θέλουν να ενημερώνουν τα παιδιά μας.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα έκαναν την ενημέρωση οι μικροί μας φίλοι που ήταν μαζί μας: Η Μελίτσα η μικρή ελίτσα, ο Νούλης ο σταγονούλης, ο Λάκης ο πορτοκαλάκης, ο Φίλιππος ο δραστήριος, η Τούλα η γεματούλα και ο Ευγένιος ο καροτένιος!

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Τσιλιγκερίδου Πόπη  για την πρόσκληση και την τιμή που μου έκανε να μιλήσω και να ενημερώσω τα παιδάκια για το πώς πρέπει να τρέφονται σωστά για την καλύτερη ανάπτυξή τους. Θέλω να σημειώσω πως τα παιδιά που μεγαλώνουν στο χωριό, σε γενικές γραμμές τρέφονται πιο σωστά, έχουν καλύτερη φυσική δραστηριότητα και το βάρος τους διατηρείτε σε φυσιολογικά επίπεδα κατά βάση.

Εύχομαι η Διατροφική Αγωγή να ενταχθεί σύντομα στα σχολεία γιατί θεωρώ ότι τα Ελληνόπουλα δεν είναι αρκετά ενημερωμένα πάνω σε θέματα σωστής διατροφής», αναφέρει η κα Τσολάκη.

αλλάΖΩ Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Τσολάκη, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
Τηλ. 2331021721