Για θέματα διατροφής μίλησε σε παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο η Διατροφολόγος Μαρία Τσολάκη

Την Τετάρτη στις 22/02/2017 παρευρέθηκε στον Α’ Παιδικό Σταθμό Βέροιας η Διατροφολόγος Μαρία Τσολάκη, παρουσιάζοντας και μιλώντας πάνω σε θέματα διατροφής.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν τα παιδιά για το πώς μπορούν να μάθουν να τρέφονται σωστά για την καλύτερη ανάπτυξή τους.

“Η παρουσίαση έγινε με τη βοήθεια του power point, για την καλύτερη επεξήγηση και για να τραβήξουμε την προσοχή των παιδιών.

Είδαμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τα τρόφιμα μεταξύ τους και πως χωρίζονται τα τρόφιμα σε ομάδες. Μάθαμε τι είναι οι θερμίδες και πως μπορούν να το αντιληφθούν τα παιδάκια.

Τι γίνεται στον οργανισμό μας όταν δεν τρεφόμαστε σωστά και τι είναι οργανισμός; Γιατί είναι απαραίτητο να τρώμε πάντα πρωινό.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά για τη διατροφική πυραμίδα στην οποία δουλέψαμε αρκετή ώρα..., τα παιδάκια ήταν ενθουσιασμένα αλλά και αρκετά ενημερωμένα αφού είχε φροντίσει γι αυτό η δασκάλα τους κυρία Μαρία Τσιλίκα.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα έκαναν την ενημέρωση οι μικροί μας φίλοι που ήταν μαζί μας: Η Μελίτσα η μικρή ελίτσα, ο Νούλης ο σταγονούλης, ο Λάκης ο πορτοκαλάκης, ο Φίλιππος ο δραστήριος, η Τούλα η γεματούλα και ο Ευγένιος ο καροτένιος!

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Μαρία Τσιλίκα για την πρόσκληση και την τιμή που μου έκανε να βρεθώ κοντά στα παιδάκια και να βάλω ένα μικρό λιθαράκι. Εύχομαι η Διατροφική Αγωγή να ενταχθεί σύντομα στα σχολεία γιατί θεωρώ ότι τα ελληνόπουλα δεν είναι αρκετά ενημερωμένα πάνω σε θέματα σωστής διατροφής. Δεν θα πρέπει να πάρουμε αψήφιστα το γεγονός ότι τα Ελληνόπουλα είναι από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη και ακολουθούμε φυσικά τα Αμερικάνικα πρότυπα σιγά – σιγά.

Την Επόμενη Τετάρτη στις 01/03/2017 η ίδια παρουσίαση πραγματοποιήθηκε και στο 9ο Νηπιαγωγείο Βέροιας. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε”, αναφέρει η κα Τσολάκη.