Ξεκίνησαν οι δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (φωτογραφίες, βίντεο)

Ξεκίνησαν στην Βέροια οι δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των δράσεων, που διοργανώνουν ο Δήμος Βέροιας, το Ακτινολογικό Εργαστήριο του ΠΕΔΥ-Μ.Υ. Βέροιας, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας «Άγιος Παρθένιος», στα πλαίσια του «Οκτώβριος: Μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού».

Μπροστά από το Δημαρχείο Βέροιας, το οποίο φωτίστηκε σε ροζ χρώμα ως ένδειξη υποστήριξης της καμπάνιας αυτής, μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας καρφίτσωσαν στο πέτο των περαστικών το συμβολικό ροζ κορδελάκι και μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεόφιλος Κορωνάς, Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, η Βασιλική Καραδήμου, Επιμελήτρια Α' Ακτινοδιαγνωστικής ΠΕΔΥ Μ.Υ. Βέροιας, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και η Μαρίνα Ψωμιάδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας.

“Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία” το μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης.

Η ετήσια μαστογραφία σε κάθε γυναίκα άνω των 40 ετών, σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση, την ψηλάφηση και το υπερηχογράφημα αποτελούν την βασική τριάδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ενημερώσου, Εξετάσου, Ζήσε… επειδή η ζωή είναι ωραία… και είναι γένους θηλυκού.

Το πρόγραμμα δράσεων:

Την Κυριακή 9/10 ο ΠΕΔΥ θα πραγματοποιήσει μαστογραφίας σε οφελούμενους του Δημοτικού Ιατρείου σε 30 οφελούμενους και η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί στην Μακεδονίδα στις 20 και 21 /10.

Στις 22/10 θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση στον πεζόδρομο της Ιπποκράτους και μετά θα γίνει μια συμβολική πεζοπορία.

Στις 24/10 στο καφέ Σερεμέτας συνάντηση με συντρόφους γυναικών που πάσχουν από Καρκίνο του μαστού, μια εκδήλωση στήριξης παρουσία ψυχολόγου και ψυχιάτρου.

Στις 2/11 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική επιστημονική ημερίδα