Πλαστική μύτης: Απελευθερώστε την αναπνοή σας και ανανεωθείτε πλήρως!

Η πλαστική μύτης είναι μία από τις πιο γνωστές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στις μέρες μας. Ο απώτερος σκοπός της είναι η ευθυγράμμιση του σχήματος της ρινικής κοιλότητας, επιτυγχάνοντας την αισθητική βελτίωση και την απελευθέρωση της αναπνοής. Η οποιαδήποτε παραμόρφωση, μπορεί να έχει προέλθει από την γέννηση ή από κάποιον τραυματισμό στην διάρκεια της ζωής.

Ευθυασμός ρινικού διαφράγματος

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα με τον ευθυασμό του ρινικού διαφράγματος στην περίπτωση που ο ασθενής αντιμετωπίζει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα.

Στόχος και επέμβαση

Η αρμονία και η ισορροπία στο πρόσωπο, παράλληλα με την εύρυθμη αναπνοή είναι ένα από τα πιο βασικά ζητήματα της ρινοπλαστικής. Η ίδια η επέμβαση, μπορεί σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού να γίνει με ανοιχτή είτε με κλειστή μέθοδο.

Γιατί πλεονεκτεί η ανοιχτή μέθοδος;

  • Ο πλαστικός μπορεί να δει καθαρά όλες τις λεπτομέρειες του σκελετού της μύτης, ελέγχοντας με ακρίβεια ποια είναι τα παραμορφωμένα σημεία

  • Αλληλένδετο με το παραπάνω είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο χειρουργός μπορεί να καθορίσει με λεπτές κινήσεις τι θα κάνει, διαμορφώνοντας την πορεία και την εξέλιξη της επέμβασης

Πριν την πλαστική

Ο προεγχειρητικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικός, αφού από αυτόν κρίνονται πολλά. Οι εξετάσεις αίματος, οι ακτινογραφίες ή θέματα όπως η λήψη φαρμάκων πρέπει να διευθετηθούν.

Μετά την επέμβαση

Είναι απόλυτα φυσιολογικές οι μελανιές στην περιοχή των κάτω βλεφάρων, οι οποίες φεύγουν σε λίγες μέρες. Ο ασθενής θα πρέπει να προσέχει για περίπου έναν μήνα και τις αθλητικές του δραστηριότητες.

Είναι επώδυνη η ρινοπλαστική;

Σε γενικές γραμμές η πλαστική ρινός δεν είναι μία επώδυνη επέμβαση. Αλλά μία μικρή ενόχληση στην περιοχή, είναι πολύ λογική. Ο εξωτερικός νάρθηκας αφαιρείται σε περίπου 7 ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πλαστικό χειρουργό Γεώργιο Αραβανή μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του aravanisplasticsurgery.gr