Οι Επαγγελματοβιοτέχνες Βέροιας έκοψαν την βασιλόπιτα – Αποχωρεί από το συνδικαλιστικό κίνημα μετά από 25 χρόνια ο Θωμάς Ζιώγας (φωτογραφίες)

Την βασιλόπιτα έκοψε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Βέροιας την Κυριακή, στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «Άρωμα Πόλης».

Την βασιλόπιτα ευλόγησε κι έκοψε ο πατήρ Ιωάννης από την ενορία Αγίας Τριάδος Πανοράματος.

Το τυχερό κομμάτι έπεσε στην Ομοσπονδία, ενώ ένα τυχερό ζευγάρι κέρδισε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, προσφορά του καταστήματος «Άρωμα Πόλης» του Απόστολου Εμμανουηλίδη.

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θωμάς Ζιώγας φανερά συγκινημένος γνωστοποίησε την αποχώρησή του από το συνδικαλιστικό κίνημα, μετά από 25 χρόνια παρουσίας στην Ομοσπονδία και 11 εξ αυτών στην προεδρία της.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καβαθάς απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν οι δυνατότητες ανάκαμψης για να επιστρέψει ευημερία στο λαό. Σημείωσε ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση ήταν η φυγή 710.000 συμπατριωτών μας στο εξωτερικό για εργασία, οι μισοί από αυτούς νέοι με υψηλό γνωστικό επίπεδο. Είπε ακόμη ότι η αλλαγή κυβέρνησης δημιούργησε προσδοκίες αλλά ακόμη δεν έχει φανεί τίποτα ούτε στο ταμείων των επαγγελματιών ούτε στις τσέπες μισθωτών και συνταξιούχων. Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τη ΓΣΕΒΕ, είπε, είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Τέλος, τόνισε ότι κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή διότι μετά τις 30 Απριλίου δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος εξήρε την προσφορά του Θωμά Ζιώγα στον συνδικαλισμό και ευχήθηκε η διάδοχη κατάσταση να είναι αντάξια της σημερινής.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το εκλεκτό μενού τους, υπό τις μελωδίες της ορχήστρας που ερμήνευσε έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, με Άρωμα Ελλάδας.

Η ορχήστρα αποτελούνταν από τους: Γρηγόρης Μπεσικιάρης - πιάνο & φωνή, Σάββας Αλτής - μπουζούκι, Νικολέτα Τσαμπούρη – φωνή, Δημήτρης Ερατεινός – φωνή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καβαθάς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλων κ. Παγιάτης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσος Γιάγκογλου, η υπεύθυνη του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΕΚ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κα Τεζαψίδου, ο προϊστάμενος του ΟΑΕΕ κ. Θώμογλου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου και εκπρόσωποι των σωματείων κρεοπωλών, κομμωτών, μετάλλων, ψυκτικών, συνεργείων αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγων, σχολές οδηγών, καταστημάτων υγειονομικού, κυλικείων, ζαχαροπλαστών, στεγνοκαθαριστηρίων, αρτοποιών, λογιστών και λαϊκών αγορών.

View this gallery on Flickr